EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

16:03 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Cel clar

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El 8 de maig del 2025 es compleixen set segles de l’atorgament de la Carta de Poblament per l’almirall Bernat de Sarrià

El PSOE presenta una moció al Ple per a la commemoració del 700 aniversari del naixement de Benidorm

18 setembre 2023
El PSOE presenta una moció al Ple per a la commemoració del 700 aniversari del naixement de Benidorm

El PSOE de Benidorm ha presentat hui en el registre municipal una moció per a debatre en el pròxim ple municipal del 25 de setembre, en la qual proposen la creació d’una comissió que organitze el 700 aniversari de la Carta de Poblament de Benidorm, i per tant, del naixement de la ciutat. El text, que firmen la portaveu i el portaveu adjunt, Cristina Escoda i Sergi Castillo, recorden que aquesta carta “era l’instrument jurídic a través del qual s’establien els drets i deures dels futurs habitants, els impostos o els representants de l’administració. Malgrat les vicissituds que va patir la població en els segles posteriors, aquest document situa en una data concreta el naixement del poble de Benidorm i la seua integració en el Regne de València, amb una nova religió i una nova llengua”.

La moció, que aspira a obtindre la unanimitat de la corporació, conté tres punts. En el primer, figura crear una comissió presidida per l’Alcalde, amb representants de la corporació municipal, del Grup Carta de Poblament, de les personalitats acadèmiques que han investigat el document, del món educatiu –en concret de l’institut que porta el nom de l’almirall, l’IES Bernat de Sarrià- i de la societat civil per a dissenyar un calendari d’activitats per a commemorar el 700 aniversari del naixement de Benidorm. En el segon, figura la creació d’un concurs d’investigació científica amb el nom de Pere Maria Orts i Bosch, obert a totes les disciplines i amb l’assessorament de la Universitat. Per últim, el PSOE proposa fer oficial l’escut per a la ciutat proposat l’any 1985 per Pere Maria Orts i Bosch, i que està basat en la història de Benidorm.

El portaveu adjunt, Sergi Castillo, ha manifestat que “cal organitzar amb temps un calendari complet, integrador i participatiu, que supose un revulsiu també en la promoció i difusió de la història de la ciutat”. “Entenem que és l’alcalde qui ha de liderar aquesta comissió, i donar cabuda en ella a tota la corporació, a les organitzacions i col·lectius que porten molts anys treballant en aquest sentit, així com a la comunitat educativa local i al món universitari”, ha explicat.