EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

21:37 PM

HORA BENIDORM

13ºC

Poc núvol

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Bigorra: “El govern de Benidorm incomplix acords plenaris sobre transparència en la contractació”

24 octubre 2016
Bigorra: "El gobierno de Benidorm incumple acuerdos plenarios sobre transparencia en la contratación"

En el ple de juny de 2016 es va aprovar per unanimitat una moció de Compromís Los Verdes perquè els procediments negociats de contractació de l’Ajuntament de Benidorm passen abans per comissió informativa, amb els informes corresponents de fiscalització i sobre la capacitació de les empreses convidades a participar. Entre finals de setembre i principis d’octubre la Junta de Govern Local ha resolt dos contractacions d’este tipus sense complir cap punt de l’acord plenari aprovat.

“El govern local ha aprovat dos contractes que han passat pel procediment negociat, sense que s’haja autoritzat prèviament en comissió informativa i sense que estigueren tots els informes corresponents, com així obligava l’acord aprovat en juny d’enguany”, ha criticat el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra. Bigorra ha explicat que els dos procediments de contractació, tant del manteniment de la senyalització vial com el de pintura per a centres educatius, van iniciar-se entre agost i setembre, mesos després de l’adopció de l’acord plenari.

El portaveu ha assegurat que el govern del PP no havia informat al departament de Contractació de la moció aprovada, ja que des del propi departament no eren conscients de la necessitat de tindre informes sobra la idoneïtat o no de les empreses per a presentar-se a la licitació: “En preguntar sobre la contractació del manteniment de la senyalització vial, el departament de Contractació sí que ens va donar l’informe de fiscalització i un llistat de les empreses convidades. Però en demanar l’escrit de la regidoria que justificara que les empreses tenien la solvència per presentar-se, el propi departament ens va indicar que no s’havien emés eixos informes perquè desconeixien la necessitat de realitzar-los, és a dir, que no sabien de l’existència de la moció aprovada, tres mesos després de la seua aprovació”.

Bigorra ha assenyalat que amb l’incompliment de la moció “el govern local no només no complix un acord plenari, la qual cosa ja és greu i ha passat en altres ocasions, sinó que a més evita la transparència de la que fa sovint gala i impossibilita una correcta fiscalització per part dels grups polítics, que és justament el que volíem quan es va aprovar la moció en juny”. Es refereix així a què la moció obliga a prendre mesures concretes per evitar l’opacitat que suposen els procediments negociats de contractació, on no es fa un concurs públic sinó que es convida únicament a algunes empreses a participar-hi, i per evitar que esta pràctica comporte l’adjudicació de contractes a les mateixes empreses o a adjudicatàries afins. “Esperem que el govern del PP complisca els acords aprovats, fins i tot pel seu propi partit, i que les contractacions de l’Ajuntament siguen totalment transparents, no com ha ocorregut en els casos que hem denunciat”, ha finaltizat.