EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

14:28 PM

HORA BENIDORM

13ºC

Cobert con tormenta

NE 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

100%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La JGL ha aprovat la quarta remesa d'estes ajudes, que donen suport a la implantació d'activitats i projectes emprenedors

Benidorm triplica en 2021 l'import d'ajudes concedides a noves empreses i autònoms

29 desembre 2021
Benidorm triplica en 2021 el importe de ayudas concedidas a nuevas empresas y autónomos

S'han atés 72 peticions per un muntant pròxim als 70.000 euros, i amb quanties que oscil·len entre els 800 i els 1.200 euros per empresa o autònom.

L'Ajuntament de Benidorm ha triplicat en 2021 l'import d'ajudes concedides a noves empreses i autònoms que han iniciat la seua activitat a la ciutat. Segons les dades facilitades hui per la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local. Mónica Gómez, "enguany s'han aprovat 72 peticions per un import total de 69.400 euros, enfront dels 21.850 euros que es van concedir en 2020 i els 25.725 euros de 2019". Gómez ha traslladat estes dades després que la Junta de Govern Local (JGL) aprovara ahir la quarta i última remesa d'estes ajudes que cada any convoca l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local.

Esta quarta tramesa ha ascendit a 30.000 euros, distribuïts en una trentena de projectes, entre ells establiments d'alimentació, salut, estètica, hostaleria i serveis, o activitats de màrqueting, fotografia o producció cinematogràfica.

L'edil ha explicat que "conscients de la complicada situació econòmica derivada de la crisi de la Covid-19, per a este any 2021 es va decidir donar un impuls a estes ajudes, duplicant els imports als quals podien accedir els beneficiaris i augmentant la partida pressupostària reservada per a estes prestacions".

Així, les bases per a 2021 augmentaven de 400 a 800 euros l'import de les ajudes per als emprenedors que s'establiren com a treballadors autònoms amb domicili fiscal a Benidorm i empadronats a la ciutat; mentre que la quantia s'incrementava de 600 a 1.200 euros per als qui a més tramitaren una llicència d'obertura a l'Ajuntament. Com a novetat, s'establia una ajuda de 800 euros per als autònoms amb domicili fiscal a Benidorm, que no estiguen empadronats a la ciutat, però que tramiten en el municipi la llicència d'obertura del seu negoci.

Al marge de duplicar l'import individual de les ajudes, l'edil ha recordat que "inicialment reservem per a esta convocatòria 40.000 euros, import que s'ha incrementat finalment fins als 70.000 euros per a atendre així totes les sol·licituds rebudes".

Gómez ha destacat "la valentia de totes aquelles persones que en una conjuntura econòmica complexa com la que s'ha viscut enguany han emprés un projecte professional a la nostra ciutat, fomentant d'esta manera l'ocupació o autoocupació tan necessàries en un moment com l'actual".

Estes persones, ha incidit, "han confiat en la ciutat i han contribuït a augmentar el teixit productiu local, per la qual cosa és just que des de l'Ajuntament responguem a eixa aposta secundant i facilitant els seus començaments empresarials i professionals a través d'esta ajuda única".

Finalment, la regidora ha avançat que "mig centenar de noves empreses i autònoms ja han contactat amb l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local per a acollir-se a estes mateixes ajudes l'any vinent, una vegada haja complit els quatre mesos d'activitat que es requerixen per a accedir a estes prestacions".