EL TEMPS A BENIDORM ARA

11

10:00 AM

HORA BENIDORM

31ºC

Cel clar

E 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Amb este so ja sis els espais expositius a l'aire lliure

Benidorm estrena Espai d'Art Urbà en El Campo amb una exposició sobre els tapissos llegats per Pere Maria Orts i Bosch

29 desembre 2021
Benidorm estrena Espai d’Art Urbà en El Campo con una exposición sobre los tapices legados por Pere Mª Orts i Bosch

La mostra fotogràfica s'emmarca en 'l'Any Pere Maria Orts i Bosch', que commemora el centenari del seu naixement i per al qual s'ha dissenyat un logotip oficial.

Benidorm comptarà a partir de demà dijous, 30 de desembre, amb un nou espai expositiu a l'aire lliure, l'Espai d'Art Urbà El Campo, situat al carrer Pescadors i en les escales que connecten esta via amb el Parc d'Elx. L'alcalde, Toni Pérez, ha avançat que l'Espai d'Art Urbà El Campo s'estrena amb "una exposició important i necessària des del punt de vista cultural i patrimonial, i també que apel·la al nostre sentiment com a poble en estar vinculada a una de les personalitats més importants lligades a Benidorm, l'erudit Pere Maria Orts i Bosch".

Concretament, este Espai d'Art Urbà El Camp s'obri amb una mostra fotogràfica dels sis tapissos llegats a Benidorm pel jurista, escriptor i historiador, que podran veure's en els diferents opis que configuren este espai expositiu, "localitzat en el cor d'un dels barris més tradicionals i emblemàtics de la nostra ciutat i llar de generacions de pescadors i mariners".

Toni Pérez ha detallat que "estos tapissos van ser confeccionats en la Real Fàbrica de Tapissos per encàrrec del mateix Pere M. i recullen passatges rellevants de la història del Regne de València com la presa d'Oriola o altres protagonitzats per figures eminents com el Rei Jaume I". Per tant, "la seua contemplació ens embarca en un recorregut per diversos segles d'història dels valencians, d'una manera gràfica i també molt bella, ja que els tapissos tenen una factura molt bella i cuidada".

L'alcalde ha recordat que "des que van ser llegats al poble de Bendorm, estos tapissos, de gran valor artístic i també històric, estan exposats en el Saló de Plens de l'Ajuntament, on es donen les condicions per a la seua conservació i manteniment". Ara, ha agregat, "amb esta mostra fotogràfica i coincidint amb una efemèride tan assenyalada com el centenari del naixement de Pere Maria Orts i Bosch, hem volgut familiaritzar a la ciutadania amb este llegat; al mateix temps que es dona a conéixer encara més la figura d'este gran erudit, Fill Adoptiu de Benidorm i Cronista Oficial de la ciutat".

Referent a això, ha incidit en què "l'exposició també acostarà a l'espectador a una de les facetes més rellevants de Pere Maria Orts i Bosch, la de col·leccionista i amant de l'art; una dimensió que, acompanyada del seu caràcter altruista i generós, ha permés al poble de Benidorm disposar d'esta col·lecció de llenços".

Toni Pérez ha avançat que esta exposició s'emmarca en les activitats que Benidorm acollirà amb motiu de 'l'Any Pere Maria Orts i Bosch', que comptarà amb imatge pròpia a través d'un logotip dissenyat per l'artista local Miguel Bayona. L'alcalde, "amb l'enllumenament d'este logotip donem imatge i identitat pròpia a la commemoració del centenari del naixement de Pere Maria Orts i Bosch". Un logotip, ha avançat, que "s'emprarà en les activitats i comunicacions vinculades a esta efemèride i que ja podrà vore's en l'exposició que inaugurem demà".

El logotip, que esta setmana s'ha donat a conéixer als grups de la Corporació en una Junta de Portaveus, combina el perfil de Pere Maria Orts i Bosch i la referència al centenari del seu naixement.

Sis espais d'art urbà

Amb l'obertura de l'Espai d'Art Urbà El Campo "són ja sis els espais expositius a l'aire lliure i d'este tipus repartits en diferents punts de la ciutat". Així, a este se sumen els espais d'art urbà Ponent, El Carrasco, Els Tolls, El Pont i Hispanitat, "avançant així en la configuració d'una xarxa expositiva des de la qual acosta la cultura i l'art al ciutadà, i des del qual donar visibilitat al treball creatiu d'artistes locals, nacionals i fins i tot internacionals dins de la iniciativa 'Benidorm Exposa', impulsada per la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural que dirigix Ana Pellicer".

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file