EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

13:09 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Cel clar

NE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Ministeri d'Hisenda i l'Ajuntament han signat hui l'acta de cessió gratuïta de l'immoble

Benidorm obté l'ús de la casella de peons caminers de la via Emilio Ortuño, que destinarà a centre cívic i extensió administrativa

18 novembre 2021
Patrimonio

L'Ajuntament de Benidorm ja pot disposar de l'ús de l'antiga casella de peons caminers situada en la Via Emilio. El Ministeri d'Hisenda ha acceptat la cessió gratuïta de l'immoble a favor de l'Ajuntament sol·licitada pel ple el febrer de 2020, amb "la finalitat d'instal·lar en este immoble una nova extensió administrativa i un centre cívic social", tal com ha apuntat hui l'alcalde, Toni Pérez.

Després de la signatura de l'acta de cessió, en la qual també ha participat l'edil de Patrimoni General, Jaime Jesús Pérez, l'alcalde ha destacat que "l'obtenció d'este immoble ens permet impulsar un nou projecte veïnal, generant nous espais de trobada per als veïns d'este barri, al mateix temps que millorem l'atenció ciutadana i atenem una petició traslladada pels residents de la zona".

Així, l'alcalde ha recordat que "en anteriors convocatòries dels Pressupostos Participatius es van presentar propostes per a destinar esta antiga casella de peons caminers justament a centre cívic-social; una proposta que fins hui no s'havia pogut atendre, ja que l'Ajuntament no disposava de l'ús de l'immoble". No obstant això, "a la vista de les peticions veïnals i de les necessitats detectades en el barri, en el nostre ànim i voluntat sempre ha estat fer eixe projecte realitat, i per això es va sol·licitar al Ministeri la cessió de l'immoble, deixant constància ja llavors de l'ús que se li volia donar".

Toni Pérez ha incidit en què "amb este projecte continuem acostant l'administració local als diferents barris de Benidorm, facilitant així que la ciutadania puga realitzar els tràmits municipals el més a prop possible de les seues cases, evitant desplaçaments i possibles esperes". La idea, ha precisat, "és que este nou centre cívic-social estiga a la disposició de l'Associació Veïnal del Saladar i usuaris en general i incorporar un espai com a extensió administrativa, seguint així el model ja implantat en el barri Els Tolls i en Maravall".

L'immoble, de 138 metres quadrats, se situa en una parcel·la de 384 metres quadrats i "requerirà un condicionament per a albergar els nous serveis públics municipals previstos".
L'alcalde ha afegit que "a més, de generar nous serveis públics, amb l'obtenció d'este immoble i la seua recuperació com a centre cívic-social preservem i realcem un element patrimonial que ens recorda una part de la història del nostre país, personificada en la figura dels peons caminers, encarregats des del segle XVIII de cuidar a peu de camí l'estat de les carreteres espanyoles en cada llegua".

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file