EL TEMPS A BENIDORM ARA

04

12:02 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvols alts

O 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'organisme provincial col·labora econòmicament amb l'elaboració de l'III Pla d'Igualtat de Gènere

Benidorm obté dos subvencions de Diputació per a accions de promoció de la igualtat i prevenció de la violència de gènere

27 juliol 2022
Benidorm obtiene dos subvenciones de Diputación para acciones de promoción de la igualdad y prevención de la violencia de género

Concedix, a més, una ajuda per a la mostra de cartells contra la violència que cada any elabora l'alumnat de l'IES Pere Maria Orts i Bosch.

L'Ajuntament de Benidorm ha obtingut dos subvencions de la Diputació Provincial d'Alacant per a continuar desenvolupant accions i programes de promoció de la igualtat i de prevenció de la violència de gènere. Així, ho ha informat hui la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, que ha detallat que "estes subvencions venen a reforçar el treball que s'està realitzant des d'esta àrea des de fa temps per a avançar en la igualtat de gènere plena i real, i contribuïxen al desenvolupament d'accions concretes i de planificació".

Concretament, l'Ajuntament ha rebut una ajuda de 2.159,64 euros per a l'elaboració de l'III Pla d'Igualtat de Gènere (2023-2028), quantia amb la qual es va completar l'informe de diagnòstic previ a la redacció d'este document. Zaragozí ha explicat que "Benidorm ja està immers en el procés de confecció de l'III Pla d'Igualtat de Gènere i per a això, una vegada avaluat l'anterior Pla i com a pas previ al nou, cal fer un diagnòstic de quina és la situació de partida, que és justament la fase que emprendrem ara amb la col·laboració econòmica de la Diputació d'Alacant".

L'edil ha informat que "fa uns mesos iniciem la fase de diagnòstic amb una enquesta oberta a la ciutadania per a obtindre una visió més ajustada de la situació actual amb relació a aspectes com la conciliació, ocupació, seguretat, ús del temps, valors i opinions".

"Una vegada que ja hem recaptat la visió ciutadana–ha apuntat-, seguim ara la fase de diagnòstic amb les aportacions tècniques, comptant així amb una radiografia més àmplia i exacta de quin és el punt de partida de cara a la redacció del Pla, en el qual es fixaran fortaleses, febleses i propostes de millora que serviran per a definir els objectius i actuacions per als pròxims cinc anys".

En paral·lel a la confecció de l'III Pla d'Igualtat, des de la Regidoria es continuen desenvolupant accions de conscienciació en aspectes concrets com la violència de gènere. Justament una d'estes accions, l'exposició de cartells contra la violència de gènere que cada any realitza l'alumnat de Batxillerat Artístic de l'IES Pere Maria Orts i Bosch, ha obtingut també el suport de la Diputació d'Alacant. Així, l'organisme provincial ha concedit una subvenció de 2.123,55 euros a esta iniciativa dins de la convocatòria de 'Programes per a la igualtat d'oportunitats i prevenció de la violència de gènere'.

Zaragozí ha recordat que "este projecte, que aborda la violència de gènere des de la perspectiva de la població jove, va sorgir fa cinc anys" i "en este temps han participat d'ella prop de 200 alumnes". En este temps, "el projecte s'ha convertit en una activitat curricular dins de l'assignatura de 'Cultura Audiovisual' que cursa l'alumnat de 1r i 2n de Batxillerat Artístic de l'IES".

Durant el curs, els i les joves reben formació en gènere i igualtat per a tindre consciència del problema, i posteriorment confeccionen una col·lecció de cartells, simulant un encàrrec". A través d'esta col·lecció, "es denuncia i consciència de la gran dificultat que representa la violència masclista".

Audios relacionados
Corte voz 1 Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Angela Zaragozí
Audio file