EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

00:00 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Aida García, regidora d'Innovació, destaca la importància de l'aprenentatge pràctic per a capacitació dels tècnics d'altres destintes DTI a través del model escalable Benidorm

Benidorm organitza el primer curs intensiu sobre dades DTI i governança intel·ligent sostenible

27 juliol 2022
Boot Camp DTI
  • Des de Visit Benidorm es va explicar el maneig d'eines per a la presa de decisions operatives a la ciutat.
  • Hosbec, Dinapsis Lab, les oficines de Turisme i el Smart Destination Lab de l'Ajuntament acullen este primer entorn d'aprenentatge sobre situacions reals DTI.

Hui i demà Benidorm DTI alberga el primer curs intensiu Fes Surf DTI de Governança Intel·ligent Sostenible. Es tracta d'un entorn d'aprenentatge pràctic sobre situacions reals de treball quotidià d'una DTI com a Benidorm per a professionals del sector implicats en el desenvolupament i implantació de la DTI.

La regidora d'Innovació Aida García Mayor ha donat la benvinguda a este primer curs intensiu destacant "la importància de l'aprenentatge pràctic en la capacitació dels tècnics d'administracions que opten a certificar-se com DTI, dels ja certificats i d'empreses i companyies que col·laboren amb el procés", assenyalant que el fonamental del mateix és "estar davant situacions reals" que es produïxen en el desenvolupament de l'activitat. Es pretén, va dir, "desenvolupar el mapa del coneixement del destí que ajude a la transformació DTI", assenyalant la signa voluntat de Benidorm fer escalables totes les seues realitzacions i contribuir a la millora de la normalització amb què es va certificar com a primera DTI del món a escala internacional.

El repte, va puntualitzar García Mayor, és "unir la informació del destí amb la informació del turista" amb l'objectiu de "desplegar una millor governança, intel·ligent i sostenible, a favor de turistes i residents; a favor de la ciutat".

Des de Visit Benidorm, en explicar els processos que du a terme l'Ajuntament de Benidorm, Leire Bilbao va insistir en la importància de "compartir el model" i mostrar les possibilitats "de la gestió eficaç i sostenible del territori" gràcies a compartir dades entre l'Ajuntament de Benidorm i les empreses turístiques i de serveis per a "maximitzar el valor estratègic de les dades a l'hora de prendre decisions i programar accions".

Bilbao va insistir en l'anàlisi de lloa informació i les dades de l'escolta activa així com el maneig de les referències dels indicadors amb els quals es treballa sota la premissa que "com més gran siga el número i qualitat de les dades a analitzar, major, més centrada i eficaç serà l'estratègia a dur a terme". Va contar als assistents, amb exemples pràctics, detall de la presa de decisions en els processos habituals de la ciutat gràcies a la informació de què es disposa.

El programa d'este primer curs intensiu de compartició de dades DTI entre destinacions, turistes i empreses es completa en la jornada de hui amb sessions de treball a la sala de control de Dinapsis Lab i a HOBEC per a continuar esta vesprada amb una sessió de treball en la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Benidorm. Demà dijous es desenvoluparà l'experiència del treball amb dades en la Smart DTI i la sessió final de propostes i solucions a les situacions viscudes en estes dos jornades.

Intel·ligència Turística i Ciclops DTI són els responsables tècnics d'este primer curs intensiu DTI governança intel·ligent sostenible que tindrà continuïtat en pròxims mesos.