EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

00:45 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Junta de Portaveus fa seua la proposta de la comissió del guardó 'Ciutat de Benidorm'

Benidorm entregarà el '9 d'octubre' la seua distinció cultural a l'artista José M. Albero

14 setembre 2022
Distinción 9 de Octubre.

L'Ajuntament concedirà el pròxim 9 d'octubre la seua distinció cultural 'Ciutat de Benidorm 2021' a l'artista José M. Albero. La Junta de Portaveus, per unanimitat, ha fet seua la proposta traslladada per la Comissió encarregada d'este guardó, composta pels guanyadors d'edicions anteriors. Com és tradicional, la distinció cultural 'Ciutat de Benidorm' s'entregarà coincidint amb el Dia de la Comunitat Valenciana.

Amb la concessió d'esta distinció es reconeix la "brillant i meritòria trajectòria" de José M. Albero "en el món de les arts plàstiques, lligada a la ciutat de Benidorm". Al llarg de la seua carrera, i tal com es recull en la proposta, Albero ha obtingut "nombrosos premis en concursos i certàmens" i "ha exposat en les principals ciutats de la província d'Alacant i del territori espanyol". També ha tingut projecció internacional en exhibir-se la seua obra a Nova York (1993) o Mèxic DF (2011). Seues, així mateix, són la majoria de les obres que conformen la galeria d'alcaldes de l'Ajuntament.

A més del seu vessant pictòric, "també destaca la seua faceta d'escultor i muralista", estant entre les seues obres més destacades a Benidorm les figures de ferro del pont de l'Aigüera i les que configuren el museu etnogràfic, o el monument a l'Armada Espanyola.

Considerat un "home culte", "gran conversador" i "polifacètic", Albero té en la música "altra de les seues grans passions", havent sigut percussionista de la Unió Musical i de la Societat Musical la Nova de Benidorm. Al costat de la pintura i la música, la docència és una altra de les seues vocacions, que continua cultivant en col·laborar com a professor de pintura d'entitats locals.

El lliurament de la distinció cultural 'Ciutat de Benidorm' es farà en el ple institucional del 9 d'octubre.