EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

11:05 AM

HORA BENIDORM

21ºC

Núvol con lluvia escasa

SE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

90%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El guardó, impulsat pel Consell Veïnal, reconeix el seu exemple i la seua predisposició per a ajudar els seus veïns

Benidorm entrega el premi ‘Veí Exemplar’ 2019 a l'expresident del Club d'Atletisme i membre de Caritas, Jesús Rosillo

24 octubre 2019
Benidorm entrega el premio ‘Vecino Ejemplar’ 2019 al ex presidente del Club de Atletismo y miembro de Caritas, Jesús Rosillo

Benidorm ha entregat hui el premi ‘Veí Exemplar’ 2019 a l'expresident del Club d'Atletisme i membre de Caritas de la parròquia de l'Almudena, Jesús Rosillo, en atenció al seu exemple i el seu constant lliurament als seus conciutadans. L'acte de la distinció, impulsada pel Consell Veïnal, ha tingut lloc hui en el Saló de Plens, presidit per l'alcalde, Toni Pérez; la regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer; i els vicepresidents primer i segon del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario. També han assistit, entre altres, membres de la Corporació Municipal, el diputat nacional Agustín Almodóbar i representants dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i de la societat civil benidormera.

L'acte ha estat amenitzat al piano pels professors del Conservatori Professional Municipal de Música ‘José Pérez Barceló’. En primer lloc ha intervingut la portaveu de la comissió del premi ‘Veí Exemplar 2019’, Francisca Fuster qui ha explicat el procés de l'elecció. A continuació, el secretari del Jurat, Eusebi Chiner, ha donat lectura a l'acta amb el resultat de la deliberació, després de la qual cosa, el fill del premiat, Jesús Rosillo Peñalver, ha dirigit unes paraules.

Sense dilació, Toni Pérez i Ana Pellicer han fet lliurament al premiat d'una placa commemorativa i un llibre. Tot seguit, l'alcalde li ha imposat la insígnia que certifica a Jesús Rosillo com a veí exemplar de Benidorm 2019.

Jesús Rosillo s'ha dirigit als presents per a expressar “el meu més sincer agraïment”. “Un honor del qual em sent molt orgullós”. El guardonat ha agraït a la seua família present el suport i els ha demanat disculpes “pel temps” que els havia llevat, “o millor dit, pel que no els he donat” –ha posat l'accent-. Especialment s'ha dirigit a la seua esposa, sense la qual “jo no estaria en este moment recollint este premi”.

En la seua intervenció, l'alcalde ha destacat del guardó el saber “reconéixer una actitud davant la vida dels qui compartixen amb nosaltres el dia a dia”. Toni Pérez ha recordat que és un “dels pocs premis col·lectius que naix de la iniciativa veïnal” però “dirigit a una sola persona”.

Sobre el premiat, ha assenyalat que “és un gran amic meu i de tots”. Ha recordat la seua trajectòria professional com a funcionari municipal durant 34 anys i ha destacat que “els valors de Jesús [Rosillo] van molt més enllà del servici públic”. “Perquè tu –ha subratllat-, sense adonar-te, col·laborant amb els teus companys a l'església, en la teua confraria, sempre predisposat, t'has fet mereixedor d'este reconeixement”. Toni Pérez ha certificat que “cada vegada que li demanes alguna cosa, Jesús respon ‘Què necessites?’. Això –ha significat- és meravellós perquè és el millor exemple pel qual hui, el teu poble, t'ha nomenat veí exemplar 2019”.

Procés d'elecció del Veí Exemplar

Des de mitjan agost fins al 15 de setembre va estar obert el termini per a presentar candidats a este reconeixement. Cada candidatura havia d'estar ajudada per tres veïns o una entitat. Una Comissió específica es va encarregar d'estudiar totes les candidatures i seleccionar tres finalistes; que posteriorment, han sigut valorats per un jurat extern presidit pel Veí Exemplar 2012, Antonio Gonzaga, i al qual es va convidar també a participar a guardonats d'altres anys.

Breu currículum del Veí Exemplar

Funcionari jubilat de l'Ajuntament de Benidorm, durant 12 anys va ser president del Club Atletisme Benidorm, i més de dos dècades membre de la Junta Directiva; a més de participar en més de 200 proves representant a la ciutat. També ha sigut jutge nacional d'atletisme; ha col·laborat com a voluntari mig ambiental; i ha participat en l'obertura de la ruta que unix Benidorm amb el camí de Sant Jaume. En 2009 es va integrar com a voluntari en Càritas; i des del 2000 és confrare i portant del Crist del Perdó i de la Bona Mort, sent enguany president de la Junta Major de Confraries i Germanors de Setmana Santa. A més, és soci fundador del Grup Sociocultural Tramuntana.

En anys anteriors s'ha reconegut amb el premi ‘Veí Exemplar’ a Francisco Fenoll, Antonio Gonzaga, Carmen Cerdà, Ma Rosa González i Juan José García –tots dos a títol pòstum-, Casimiro Vila, Eusebi Chiner i María Zaragoza.