EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

03:50 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic, l'Observatori de la Sostenibilitat i programes de gestió de riscos i protocols de seguretat aconseguixen subvenció supramunicipal

Benidorm DTI+Segura obté finançament dins del Pla de Sostenibilitat Turística espanyol

01 octubre 2020
Benidorm DTI+Segura obté finançament dins del Pla de Sostenibilitat Turística espanyol...

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez ha mostrat la seua satisfacció en conéixer que el Pla Benidorm DTI+Segura ha sigut un dels 25 projectes aprovats, d'entre més de 150 presentats en l'àmbit nacional –11 d'ells de la Comunitat Valenciana–, dins de la convocatòria de Plans de Sostenibilitat Turística en Destins de la Secretaria d'Estat de Turisme.

Pérez ha assenyalat que "la grata notícia ens alegra per la ciutat i per l'equip redactor" que va treballar amb celeritat per a presentar la millor proposta "amb accions molt potents" que inclouen el desenvolupament i execució d'actuacions previstes en el Pla Benidorm DTI+Segura, com es va anunciar el passat 20 d'agost, per a desenvolupar fins a 2023.

El programa Plans de Sostenibilitat Turística en Destins està cofinançat al 33% per les administracions central, autonòmica i local. La convocatòria de 2020 es va retardar, per la incidència de la pandèmia; el que va obligar a redirigir-la. Amb els nous plantejaments, va destacar Pérez, "Benidorm ha sabut redirigir els seus projectes, sobre la base del Pla Benidorm DTI+Segura, i aconseguir este finançament; el 20 d'agost Benidorm presenta la seua proposta i l'u d'octubre tenim resolució".

Totes les actuacions programades, va recordar l'alcalde, pivoten sobre el Pla Director i els eixos de treball dels últims cinc anys i les actuacions incloses "estan alineades amb els eixos del DTI i l'agenda 2030", i vinculades a la millora i adaptació del destí, reconversió urbanística, la recuperació ambiental i patrimonial, la millora tecnològica, la seua accessibilitat, la seguretat higienicosanitària, la sostenibilitat, la capacitat de governança i, sobretot, la recuperació de la confiança del turista i la implicació dels residents.

L'alcalde Toni Pérez ha emmarcat el conjunt en el Pla Estratègic de ciutat: "a la tardor de 2015, quan ens vam imposar el repte de convertir-nos en DTI, dissenyem un full de ruta que ara hem redirigit a DTI+Segura i anem desenvolupant".

Queden contemplades en esta iniciativa, va puntualitzar Pérez, l'execució del Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic, la creació d'un Observatori de Sostenibilitat, millores en l'Ens Gestor DTI, diverses actuacions de recuperació patrimonial i la implantació de programes de gestió i protocols de seguretat, així com accions mediambientals en el destí.

Per a l'alcalde, l'aprovació de la proposta de Benidorm en el conjunt dels Plans de Sostenibilitat Turística de la Secretaria d'Estat de Turisme "demostra la solvència d'una administració local que té clar el camí a transitar per a fer una ciutat millor i que amb això els veïns obtinguen una millor qualitat de vida" i va explicar que "a partir d'este moment esperem l'horitzó del 1r de gener per a començar el desenvolupament de les actuacions".

En esta convocatòria han sigut aprovats per a tota Espanya 25 plans dels quals 17 són de zones d'interior. En el cas de Benidorm, el 40% del pressupost integral del projecte va dirigit a infraestructures, senyalització i posada en marxa de nous recursos turístics més accessibles i sostenibles, el 30% es destina a accions encaminades a la millora de l'impacte mediambiental, un 20% de les accions es relacionen amb la gestió i planificació intel·ligent, així com la diversificació de productes turístics i, finalment, el 10% restant se centra en actuacions en seguretat higienicosanitària amb la incorporació de programes de gestió de riscos i protocols de seguretat.