EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

08:32 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La víctima és una dona de 50 anys assassinada presumptament per un home del qual era parella, que ja està a la presó

Benidorm condemna el crim masclista d'una dona a la província de Màlaga

09 juliol 2024
Minuto de silencio en el Ayuntamiento de Benidorm.

Enguany són vint-i-una les dones assessinades per violència de gènere i 1.265 des de 2003.

L'Ajuntament de Benidorm ha guardat este dimarts de nou un minut de silenci per a condemnar l'últim assassinat per violència masclista confirmat en les últimes hores al nostre país. La víctima és una dona de cinquanta anys que va ser assassinada divendres passat en una zona rural del municipi malagueny d'Antequera, on esta dona va ser asfixiada presumptament un home de seixanta-dos anys de què era parella. L'home va ser detingut per les forces de seguretat i ja ha passat a disposició judicial, decretant-se el seu ingrés a la presó provisional comunicada i sense fiança.

La concentració silenciosa per a condemnar este nou assassinat per violència contra la dona ha tingut lloc a la porta de l'Ajuntament i ha estat encapçalada per la primera tinenta alcalde, Ana Pellicer, al costat de l'edil d'Igualtat, Ángela Zaragozí, a les quals també s'han unit nombrosos representants de la Corporació municipal.

Des del Ministeri d'Igualtat han confirmat que la dona assassinada tenia una filla menor d'edat i que no existien denúncies prèvies per maltractaments contra el seu presumpte assassí.

El crim d'esta veïna d'Antequera eleva a 21 el nombre de dones que han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles enguany i a 1.265 les víctimes per violència masclista des de 2003, quan es va iniciar l'estadística. Així mateix, al llarg d'enguany el nombre de menors que han quedat orfes per violència de gènere ascendix ja a 14 xiquets i xiquetes, i a 447 des que va començar el recompte en 2013.

Des de la Regidoria d'Igualtat recorden que l'Ajuntament de Benidorm disposa de personal especialitzat en violència de gènere per a prestar assessorament gratuït a qualsevol dona que se senta amenaçada. Així mateix, reitera una vegada més que les víctimes compten amb el telèfon gratuït 016, que no deixa rastre en la factura telefònica, si bé és recomanable eliminar-ho del registre de trucades dels mòbils.

Este servici atén les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, els 365 dies de l'any i en 52 idiomes.