EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

10:31 AM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

S 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Estes obres, que estan creant una nova plataforma única als carrers i places del barri, estan emmarcades en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador

Avancen les millores d'accessibilitat de la Colònia Alfredo Corral

22 desembre 2022
Avanzan las mejoras de accesibilidad de la Colonia Alfredo Corral
  • El pressupost d'esta transformació integral de l'espai públic, cofinançat pels fons europeus FEDER, ascendix a més d'1 milió d'euros.
  • Les millores en el barri seran integrals: accessibilitat, clavegueram, il·luminació eficient, imatge i recollida selectiva de residus.

Dijous 22 de desembre de 2022.

Les obres de millora de l'accessibilitat i mobilitat de la Colònia Alfredo Corral avancen a bon ritme. Esta actuació, emmarcada en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador de Benidorm, està transformant huit carrers del barri en una plataforma única de paviment antilliscant per a assegurar una accessibilitat integral.

"Estem regenerant este barri residencial per a fer uns espais públics més còmodes, accessibles i atractius per a assegurar l'accessibilitat de tots els nostres veïns," ha declarat el regidor d'Obres, José Ramón González de Zárate, que ha visitat hui els treballs al costat d'una delegació municipal. "Estem creant un barri, i actuant igualment en tot Benidorm, amb una prioritat per als vianants 100%"; al mateix temps que ha destacat que "la majoria del veïnat d'este barri, en el qual no s'invertia fa vint anys, són persones majors, per la qual cosa els estem fent el seu dia a dia més còmode".

A més de la plataforma única, s'està introduint una mànega en tota la xarxa de clavegueram "per a millorar-ho i evitar problemes futurs", segons González de Zárate, "la qual cosa ens permetrà resoldre qualsevol incidència o avaria que es produïsca, sense haver d'alçar de nou els carrers".

En estes obres de millora de la mobilitat i l'accessibilitat s'inclou també la substitució de les voreres del Carrer Llimes, en el tram que connecta les avingudes de Maravall i Jaume I, on s'està instal·lant un paviment antilliscant per a millorar la seguretat per als vianants, responent així a una petició dels veïns de la zona.

Les obres EDUSI en la Colònia Alfredo Corral també inclouen la renovació de la xarxa de subministraments públics. "Gràcies a una ajuda de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE), ja hem substituït l'enllumenat per una lluminària més eficient i menys contaminant. Ara estem renovant la xarxa d'aigües pluvials, rehabilitant el col·lector d'aigua, per a oferir als nostres veïns els millors servicis públics", ha explicat l'edil.

Estes obres, que afecten els carrers Plutó, Mercuri, Estornell i Roques, formen part del compromís de Benidorm per posar al vianant en el centre de la mobilitat. L'actuació és la segona fase de la millora de la mobilitat i l'accessibilitat en la zona sud de Jaume I, un projecte inclòs en l'EDUSI Benidorm. La inversió ascendix a 1.052.591,96 euros, dels quals la Unió Europea aporta el 40% a través dels fons FEDER.

Les obres responen a dos objectius estratègics de l'EDUSI que ja formen part de la marca Benidorm: el foment de la sostenibilitat a través de la reducció de les emissions de CO₂ i la renovació dels espais públics per a la ciutadania.

REFORÇ DE L'AJUNTAMENT DUPLICANT ELS CONTENIDORS DE RECOLLIDA SELECTIVA
A més d'això, segons ha explicat hui González de Zárate, "amb fons propis de l'Ajuntament de Benidorm, hem millorat la imatge de la zona i el foment de la recollida selectiva de residus, duplicant els contenidors de recollida d'envasos, de paper i cartó, de vidre i de matèria orgànica, fonamentalment en la plaça de l'Infant, creant nous contenidors soterrats amb més capacitat". Esta actuació municipal, que millorarà l'entorn de la plaça, ha suposat una inversió d'aproximadament 50.000 euros.

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Corte de voz 1 - José Ramón González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz 2 - José Ramón González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz 3 - José Ramón González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz 4 - José Ramón González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz 5 - José Ramón González de Zárate
Audio file