CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

03

22:45 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Núvols alts

O 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Saló d'Actes acull la presentació del llibre 'Benidorm on el sol ix per a tots', els beneficis del qual seran per al Doble Amor

Mig segle d'història de Benidorm a través dels relats d'una colla d'amics

18 novembre 2022
Presentación libro 'Benidorm donde el sol sale para todos'
Presentación libro 'Benidorm donde el sol sale para todos'

El Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm ha acollit esta vesprada la presentació del llibre 'Benidorm donde el sol sale para todos', una obra que recopila els relats escrits per alguns dels integrants d'una colla formada a la ciutat fa mig segle i sempre amb la ciutat com a epicentre.

La presentació la va obrir la regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, que va destacar que "la veu i experiències vitals d'esta trentena de persones de la colla ens endinsem al Benidorm de fa cinquanta anys per a poder vore i recórrer l'esdevenir i l'evolució fins ara".

A la intervenció de l'edil van seguir algunes paraules de Pancho Reverte, autor de la proposta del llibre, qui a través d'un vídeo per no poder ser present va donar algunes pinzellades d'este. "La colla va ser molt important per a tots, un vincle. Espere que la lectura del llibre us siga molt agradable" va dir als presents.

En l'acte també va prendre la paraula Luis Reverte (Lucho), qui va contar algunes anècdotes del seu germà i de com eren alguns membres de la colla, que es va gestar a la tardor de 1972. "Érem uns gaudidors, la nostra ètica era la felicitat, passar-nos-ho bé" va assenyalar. Lucho Reverte va assenyalar així mateix que eixa colla "va originar molts llaços d'amistat que encara perduren hui".

L'editor Vicente J. Sanjuán va desgranar algunes característiques del procés d'elaboració del llibre tant quant al continent com al contingut i va qualificar a la colla com a "ameba" perquè "es contrau a l'hivern i s'expandeix a l'estiu". Casimiro Vila, president del centre ocupacional Doble Amor, al qual es destinaran els beneficis de la venda de l'obra, va agrair pel seu costat el gest "que sempre ve bé a una institució com la nostra".

L'exemplar recull les narracions en primera persona de cadascun dels seus protagonistes, incloent-hi els seus orígens, els seus anys d'estudiants, com es va forjar la colla d'amics i amigues, i com han discorregut les seues vides laborals i familiars fins a l'actualitat.

Toni Pérez, alcalde de Benidorm, va tancar la presentació destacant "l'esforç colossal de Pancho" a qui va recordar també en la seua època de secretari autonòmic "i el seu treball i obstinació a favor de les platges accessibles". El primer edil va significar a més que eixa colla protagonista de l'exemplar "reflectix el que és Benidorm".

L'acte va finalitzar amb tots els membres de la colla presents en el Saló de Plens pujant a l'escenari per a cantar la cançó 'Eres tú' de Mocedades.