CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

07:02 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Art, teatre, curtmetratges, exhibició de defensa personal i una marxa commemorativa entre les cites de la setmana vinent

Benidorm commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona amb cinc jornades d'activitats

18 novembre 2022
Día Internacional contra la violencia de género.

L'Ajuntament de Benidorm ha organitzat prop d'una desena d'activitats per a commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra el pròxim 25 de novembre. Des de la Regidoria d'Igualtat, amb el suport d'altres àrees municipals i entitats, s'ha dissenyat un programa d'actes que es prolongarà des del dilluns, dia 21, fins al mateix divendres i amb el qual "volem donar visibilitat i sensibilitzar a tota la societat sobre esta realitat que patixen milers de dones al nostre país i que enguany s'ha saldat amb 38 víctimes mortals", segons ha explicat l'edil de l'àrea, Ángela Zaragozí.

Per això, "hem optat per activitats variades per a tractar d'arribar a tots els segments de població, ja que la conscienciació ha d'aconseguir a població de totes les edats, començant pels més joves". "De fet, és justament la població jove l'encarregada d'obrir la programació dilluns que ve, al migdia, amb la inauguració de l'exposició de cartells contra la violència de gènere que cada any elabora l'alumnat de 2n de Batxillerat Artístic de l'IES Pere Maria Orts i Bosch, i que s'exhibirà en l'Espai d'Art de l'Ajuntament".

El dimarts, 22 de novembre, també serà una jornada d'estrena, en este cas "del Punt Violeta de la Biblioteca Municipal, que tindrà caràcter permanent, que a més contindrà bibliografia relacionada amb esta temàtica" i que els usuaris podran consultar a partir de les 11.00 hores.

El dimecres, a partir de les 19.00 hores, les alumnes dels cursos de defensa personal organitzats per la Regidoria d'Igualtat i impartits per Ragel Ivanov Rangelov, oferiran una exhibició en la Sala d'actes de l'Ajuntament. El dijous 24 el teatre i el cinema seran els protagonistes, amb la representació de l'obra 'No a la violència de gènere' a càrrec del grup de Teatre 2000 a les 17.30 hores en el centre social 'La Torreta'; i amb la projecció d'una selecció de curtmetratges de les quatre edicions del projecte 'Documóvil', escrits, dirigits i gravats per alumnat dels centres de Secundària de Benidorm. Esta exhibició de curtmetratges està prevista per a les 20.00 hores en la Sala d'actes de l'Ajuntament.

Ja el divendres, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, l'activitat s'iniciarà a les 10.30 hores en la Sala d'actes de la Casa del Fester, amb la xarrada-col·loqui 'Violència de gènere: definició, origen i conseqüències', dirigida a associacions i persones interessades en esta matèria i que serà a càrrec de José Vicente Vizcaya, promotor de l'àrea d'Igualtat de Benidorm.

Posteriorment, entre les 11.00 i les 12.00 hores, l'alumnat dels IES de la ciutat realitzaran una 'Cadena Humana' i procediran a la lectura d'un manifest contra la violència de gènere. A continuació, al migdia, es col·locarà la pancarta commemorativa del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona en la façana de l'Ajuntament. La programació es tancarà amb una marxa reivindicativa organitzada de la mà de l'Associació de Mestresses de casa de Benidorm i que es desenvoluparà a partir de les 18.00 hores des de la plaça de S. M. els Reis d'Espanya.

Zaragozí ha animat a la població "a participar d'estes activitats, contribuint amb això als objectius finals d'esta programació, que no són uns altres que conscienciar a la població sobre esta xacra social i donar a conéixer, una vegada més, els recursos que la Regidoria d'Igualtat té a la disposició de la població que puga ser objecte d'esta mena de violència".

Audios relacionados
Corte voz 1 Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Angela Zaragozí
Audio file