CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

05:10 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Alumnes del Baptista Lledó participen en la lectura col·lectiva de 'Diccionari per a ociosos' de Joan Fuster

Benidorm commemora el Dia de les Lletres Valencianes

18 novembre 2022
Benidorm conmemora el Dia de les Lletres Valencianes

Mig centenar d'alumnes de Cinqué i Sisé cursos de Primària del CEIP Bautista Lledó han participat hui, en l'Hort de Colón, en la lectura col·lectiva del 'Diccionari per a ociosos', de Joan Fuster, amb motiu de la celebració del Dia de les Lletres Valencianes que es commemora el 20 de novembre.

L'acte, organitzat per la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural, ha donat principi a les 10.00 del matí i en ell, a més dels alumnes del centre d'Infantil i Primària, han participat l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, la regidora de l'àrea, Ana Pellicer; i el de Cultura, Jaime Jesús Pérez, al costat d'altres membres de la corporació.

Ana Pellicer ha recordat que El Dia de les Lletres Valencianes "se celebra el 20 de novembre perquè va anar precisament en aqueix dia de 1490 quan es va publicar la primera edició de l'obra mestra de la literatura valenciana, el Tirant lo Blanch, de Joanot Martorell". "Llibre considerat –ha explicat la regidora– com un dels més importants de la literatura universal i cim del Segle d'Or valencià".

L'elecció una obra de Joan Fuster i Ortells enguany respon al fet que en 2022 se celebra el centenari del naixement de l'assagista i autor de Sueca (Ribera Baixa) i "amb la celebració del Any Fuster en tot el territori valencià –ha abundat Pellicer– promogut per la Generalitat, en el qual col·laboren, entre altres, institucions, les Corts Valencianes, el Ministeri de Cultura, El Consell Valencià de Cultura, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, o les universitats de la Comunitat Valenciana".

Respecte a l'obra triada enguany per a la lectura pública, el 'Diccionari per a ociosos', Ana Pellicer ha agregat que és "un diccionari d'autor que recull molts dels articles publicats per Fuster a principis dels anys seixanta del segle passat". En ell podem descobrir "el Fuster assagista crític i mestre de l'aforisme" que tant "ha influenciat" a la societat i a la literatura valencianes en les últimes dècades.