CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

05:28 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El capità de Navili José Ramón Vallespín reivindica el paper dels marins d'Aragó en la seua expansió pel Mediterrani

Les 'Jornades de la Mar' posen en valor a l'Armada de la Corona d'Aragó

10 maig 2024
Las ‘Jornadas del Mar’ ponen en valor a la Armada de la Corona de Aragón

El capità de navili José Ramón Vallespín, director del Departament d'Estudis i Investigació de l'Institut d'Història i Cultura Naval, director de 'Revista d'Història Naval' editada per la Subdirecció General de Publicacions i Patrimoni Cultural del Ministeri de Defensa, ha impartit la conferència 'La marina d'Aragó', dins de les 'Jornades de la Mar' que organitza la Fundació Frax amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benidorm.

L'Aula de Cultura de la Fundació Mediterrani acollia la dissertació del ponent que va repassar durant una mica més d'una hora la importància de l'Armada del Regne d'Aragó que li va permetre la seua expansió per tot el Mediterrani gràcies a la revolució tecnològica que els enginyers aragonesos van introduir en les naus, tant militars com comercials que va tindre lloc, especialment, en les drassanes de ciutats com Barcelona o València.

El ponent va aprofundir en el desenvolupament de l'Armada aragonesa a partir del segle XIII i el seu paper en les incorporacions dels regnes de Mallorca i València a la corona i les posteriors de Nàpols, Sardenya, Malta, Sicília, Nàpols o els ducats d'Atenes i Neopàtria. També va incidir en la personalitat de monarques com Jaume I, Pere el Gran o Alfons el Magnànim i en el paper de Roger de Llúria o Roger de Flor, els seus almiralls més reconeguts.

L'Armada del Regne d'Aragó seria, amb posterioritat, després de la fusió amb Castella, la base que va donar forma a la flota que durant diversos segles va dominar les mars en els temps de l'imperi.

L'acte, que va començar a les 20.30, va tindre la presència membres de la corporació municipal, del president de la Fundació Frax, Matías Pérez Such, i un bon nombre de persones que van gaudir del discurs del capità de navili Vallespín.

La pròxima cita amb les 'Jornades de la Mar' serà el dijous, 23 de maig, en el mateix escenari i serà a càrrec del capità de navili Abel Romero Junquera, analista de l'Institut Espanyol d'Estudis Estratègics del Ministeri de Defensa. La conferència portarà per títol 'Geopolítica i seguretat a l'Àrtic'.