CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

23:47 PM

HORA BENIDORM

25ºC

Cel clar

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Ajuntament i la signatura valenciana UAV Works convenien la cessió de l'aeronau, d'ala fixa i enlairament vertical

Benidorm incorpora un nou dron d'última generació que incrementarà la capacitat operativa de la Unitat Aèria de la Policia Local

10 maig 2024
Benidorm incorpora un nuevo dron de última generación que incrementará la capacidad operativa de la Unidad Aérea de la Policía Local

La Unitat Aèria de la Policia Local de Benidorm ha incorporat a la seua flota un nou dron d'última generació, que incrementarà la seua capacitat operativa en les actuacions que es duguen a terme en la mar, la muntanya i grans esdeveniments, tant en horari diürn com nocturn. L'alcalde, Toni Pérez, i David Ortiz, administrador de l'empresa valenciana UAV Works, que ha desenvolupat l'aeronau, han signat hui un conveni de col·laboració per a la cessió del dron durant un any.

Toni Pérez ha assenyalat que "Benidorm, amb el seu Policia Local, va ser pionera en el seu moment en l'ús de drons per a millorar la seguretat, la vigilància i el servei a la ciutadania, així com a crear una unitat i una reglamentació específica; una aposta decidida amb la qual la ciutat s'ha posicionat com un referent a nivell nacional i europeu". De fet, "Benidorm és actualment laboratori per a projectes europeus capdavanters que busquen desenvolupar l'ús de drons per a l'assistència i el transport de mercaderies i persones".

Eixa posició "també propícia que les empreses tecnològiques vulguen testar les seues tecnologies ací i això és justament el que ocorre en este cas amb esta col·laboració amb UAV Works, que a més per a nosaltres té un atractiu afegit, ja que ens donem la mà amb el talent de la nostra terra, de la Comunitat Valenciana, sorgit d'un dels nostres principals col·laboradors en tot el que té a vore amb la tecnologia de drons: la Universitat Politècnica de València".

Sobre la base d'este conveni de col·laboració, la Unitat Aèria de la Policia Local tindrà a la seua disposició durant dotze mesos esta aeronau, que compta amb la tecnologia necessària per a integrar-se en el sistema O-Space. Es tracta d'un dron d'ala fixa amb enlairament i aterratge vertical i està dotat de càmera tèrmica d'altíssima resolució amb un zoom molt potent. Les seues característiques tècniques i prestacions permeten cobrir grans superfícies aèries.

Benidorm, per part seua, aporta el seu espai urbà, generant amb això les hores de vol que es precisa per a testar i validar el sistema O-Space, que posteriorment es podrà exportar a qualsevol ciutat europea. Es col·labora així en el projecte europeu O-ELCOME, l'objectiu del qual és integrar i validar els primers serveis O-Space en el continent. És a dir, ordenar i gestionar l'espai aeri dels drons perquè estes aeronaus puguen desenvolupar tot el seu potencial i aplicacions i fer possible l'ús massiu de drons en servicis de logística, sanitaris i de transport de persones.

Des de la Unitat Aèria de la Policia Local han avançat que esta nova aeronau començarà a sobrevolar Benidorm quan els pilots de la secció completen la seua formació en l'ús i pilotatge d'este dron.

Millor operació de drons del sector públic

La signatura d'aquest conveni es produeix a penes un parell de dies després que la Unitat Aèria de la Policia Local de Benidorm haja rebut el premi a la 'Millor operació de drons del sector públic', justament per l'ús pioner d'aeronaus aplicat a la seguretat i la mobilitat, entre altres.
El lliurament del premi es va realitzar durant la 'III Fira d'Altes Tecnologies de Seguretat i Intel·ligència, Drons i antidrons' celebrada a Madrid i patrocinada pel Ministeri de l'Interior.