De Zárate demana al PSOE local explicacions sobre la recerca per suposat finançament il·legal

El jutjat ha reclamat a l'Ajuntament l'expedient per la compra de 19 'opinòmetres' feta pel govern socialista el 2010
0
0
De Zárate demana al PSOE local explicacions sobre la recerca per suposat finançament il·legal
De Zárate demana al PSOE local explicacions sobre la recerca per suposat finançament il·legal

El portaveu del PP exigix a Rubén Martínez que done la cara davant informacions que "fan malbé la imatge de Benidorm".

El portaveu de l'equip de govern, José Ramón González de Zárate, ha exigit al secretari general del PSOE i cap visible del grup municipal socialista, Rubén Martínez, que "done explicacions" sobre la recerca oberta pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Benidorm per suposat finançament il·legal d'este partit en l'àmbit local.

De Zárate ha reclamat estes explicacions després de conéixer-se que, dins d'esta causa, el jutge ha citat a declarar com investigats a un regidor del grup municipal socialista, a una exedil també del PSOE i a dos empresaris, segons les notícies aparegudes en nombrosos mitjans de comunicació. Estes informacions assenyalen que esta citació està relacionada amb l'adquisició de 19 'opinòmetres' per part de l'Ajuntament l'any 2010, sota govern socialista i dins dels projectes del denominat Pla I 2.

De Zárate ha recordat que el Jutjat va sol·licitar a l'Ajuntament eixe expedient, que "remetem immediatament, complint amb el mandat judicial". "A partir d'ací –ha aclarit- no sabem res més, i hui ens despertem amb les notícies que hi ha investigats"; unes informacions que "fan malbé la imatge de Benidorm".

En nom de "la transparència i el bon govern", el portaveu popular ha reclamat a Martínez que explique "si la campanya electoral de 2011 del PSOE, 'Passió per Benidorm', la va fer l'empresa que va ser adjudicatària dels 'opinòmetres'" i "com es va pagar" la mateixa. Unes preguntes que, ja en el seu moment, van formular el PP i altres dos partits polítics que concorrien a les eleccions: Compromís i ALBEN.

De Zárate ha instat a Rubén Martínez "al fet que no s'amague en la seua closca de caragol" i "done la cara" donat que "des de 2008 és el secretari general local del PSOE". A més, en 2011, en la campanya electoral ara sota sospita, va ocupar el tercer lloc de la candidatura del PSOE. Així mateix, ha reptat als socialistes de Benidorm a personar-se en la causa i demanar un peritatge dels 'opinòmetres' per a "vore el cost real d'eixes màquines i comprovar si coincidix amb el que es va pagar per ells".

Finalment, el portaveu del PP s'ha referit a les auditories internes realitzades per PSOE i Compromís en l'àmbit autonòmic per a esclarir el suposat finançament il·legal i irregularitats en les campanyes electorals de 2007 i 2011 de tots dos partits. Unes auditories que ha posat en dubte, ja que estes assenyalen que "no hi ha gens", mentre que "els jutges estan dient que s'investigue a representants" del partit socialista.