La Xarxa de Biblioteques de Benidorm duplica la mitjana de visites diàries del conjunt nacional

Els seus fons creixen anualment quasi un 10% quan la mitjana nacional és de l'1,69% i el nombre de préstecs diaris duplica també la mitjana nacional
0
0
La Xarxa de Biblioteques de Benidorm duplica la mitjana de visites diàries del conjunt nacional
La Xarxa de Biblioteques de Benidorm duplica la mitjana de visites diàries del conjunt nacional

La Xarxa de Biblioteques de Benidorm, que integren la Biblioteca Central, la Biblioteca del Racó de l'Oix i les Biblioplatges (una a l'hivern i tres a l'estiu), ha aconseguit uns excel·lents resultats en l'últim resum estadístic publicat pel Ministeri de Cultura i Esports, corresponent a l'any 2017, en el qual es destaca la bona gestió i la magnífica acceptació per part dels usuaris, residents i turistes, dels serveis de la Xarxa.

Les Biblioteques de Benidorm superen àmpliament els estàndards de fons, visites i préstecs de les biblioteques provincials, autonòmiques i nacionals.

Quant al capítol de fons i col·leccions, la Xarxa de Biblioteques de Benidorm manté un creixement del 9,69%, enfront del 3,22% de les biblioteques de la província d'Alacant, el 2,2% de les biblioteques de la Comunitat Valenciana o l'1,69% de l'àmbit nacional.

Els fons de la Xarxa de Biblioteques de Benidorm inclouen llibres, DVD, CD, jocs d'ordinador, revistes i premsa diària que són incrementats de forma exponencial per a continuar mantenint la fidelitat de la seua nodrida xarxa de socis. Compta amb fons propis de la Regidoria de Patrimoni Històric Cultural, la titular del qual és la primera tinent d'Alcalde Ana Pellicer, i subvencions de la Conselleria de Cultura que permeten escometre un ambiciós programa d'actualitat en tots els camps culturals.

La Biblioteca Central obri, en este mes d'agost, de 9 a 14 hores. Ja al setembre l'horari d'obertura serà de 9 a 20 hores, ininterromput, disposant a més de les sales principals d'una sala d'Estudi i tres sales de grups de treball. La Biblioteca de Racó manté horari matinal i les biblioplatges estan obertes d'11 a 16 hores.

Capítols importants són les visites a la Xarxa de Biblioteques i els préstecs culturals per dia. Novament les Biblioteques de Benidorm destaquen. La mitjana de visites diàries a cadascun dels seus centres és de 227, enfront de les 103 visites/dia de les biblioteques d'àmbit provincial, les 87 de l'àmbit autonòmic o les 101 visites/dia de les d'àmbit nacional.

Quant a préstecs per dia de servici, la Xarxa de Biblioteques de Benidorm aconseguix una altra fita en aconseguir una mitjana de 103 en cadascuna les seues biblioteques, enfront dels 43 de la província d'Alacant, els 38 de la Comunitat Valenciana o els 45 préstecs/dia de la mitjana de les biblioteques d'àmbit nacional. En este apartat, afegir que la mitjana de préstecs atesos per cada treballador de la Xarxa de Biblioteques de Benidorm va ser de 24,97 per dia de servici i que també superen els 16,61 a les biblioteques de la província, els 16,79 de la Comunitat Valenciana o els 19,03 préstecs per treballador i dia de la mitjana de les biblioteques públiques de l'Estat Espanyol.

Estes xifres, va assenyalar la regidora, "ens donen una perspectiva real de l'acceptació dels servicis i instal·lacions de la Xarxa de Biblioteques de Benidorm i posen de manifest l'excel·lent treball de funcionaris".

Ana Pellicer va destacar la importància que se li dóna a l'Àrea infantil de la Biblioteca, "amb personal i mobiliari dedicat atendre i donar servici a les inquietuds dels més xicotets, aconseguint no solament despertar l'interés per la lectura en sala sinó incrementar, any rere any, el nombre de préstecs de Literatura infantil i juvenil, així com d'elements de l'Audiovisual".