La #XAC i Càritas cobrixen totes les necessitats d'ajuda alimentària detectades durant l'estat d'alarma

Empreses i establiments de restauració han col·laborat amb esta iniciativa que setmanalment lliuren més de 900 lots
0
0
La #XAC i Càritas cobrixen totes les necessitats d'ajuda alimentària detectades durant l'estat d'alarma
La #XAC i Càritas cobrixen totes les necessitats d'ajuda alimentària detectades durant l'estat d'alarma

La Xarxa d'Ajuda Col·lectiva (#XAC), impulsada i coordinada per l'Ajuntament de Benidorm, i les agrupacions locals de Càritas han cobert totes les necessitats d'ajuda alimentària detectades i/o comunicades durant l'estat d'alarma. Esta atenció s'ha dut a terme amb recursos alimentaris aportats per l'Ajuntament i Càritas i també amb la col·laboració altruista d'empreses de la ciutat.

L'alcalde, Toni Pérez, ha indicat que "res més iniciar-se esta pandèmia, vam donar prioritat absoluta a l'atenció a les persones, conscients que esta crisi sanitària ho anava a ser també social i econòmica". Segons ha destacat, "des del minut un este Ajuntament es va oferir a coordinar i canalitzar l'onada de solidaritat ciutadana que va sorgir com a resposta immediata a la pandèmia, així com a posar a la disposició dels seus veïns i veïnes tota l'ajuda possible perquè tota la població vera coberta les seues necessitats bàsiques".

A través d'esta iniciativa enfocada a garantir recursos alimentaris, setmanalment s'han subministrat més de 900 lots de productes semiperibles complementats amb menús i plats elaborats per establiments col·laboradors. Amb estos lots s'ha atés a població amb necessitats puntuals i/o continuades.

Toni Pérez ha destacat que "en els moments més complicats d'esta crisi, també el teixit empresarial ha desplegat la seua solidaritat col·laborant amb l'Ajuntament i Càritas en l'atenció a les persones que més el necessiten, ja siga aportant menús, com han fet diversos establiments de restauració, o bé donant aliments per a incorporar als lots que s'han anat entregant periòdicament a les famílies que ho han requerit". "Fins i tot ara, quan l'avanç del pla de desescalada ha possibilitat a la restauració reobrir les portes, els establiments que han participat d'esta iniciativa en moments anteriors mantenen aqueixa col·laboració compaginant-la amb la seua activitat diària", ha agregat.

El lliurament d'aliments s'ha centralitzat dos vegades per setmana en cinc punts atesos per voluntaris de la #XAC i per Càritas, i distribuïts en tots els barris de la ciutat: carrer Escoles, avinguda Europa, el centre social José Llorca Linares, l'extensió administrativa de la Cala i el centre d'ocupació 'Pepita Puchades'. En estos punts s'ha atés a les persones que van comunicar la seua situació a la #XAC o als Servicis Socials municipals, així com als usuaris de les agrupacions de Càritas de les diferents parròquies i de l'Església Evangèlica.

Al marge de l'ajuda alimentària prestada de manera coordinada per la #XAC i Càritas, "des de principis d'abril l'Ajuntament ve desenvolupant el programa 'Menjadors a casa', amb el qual setmanalment s'atén a prop de 1.000 escolars de Benidorm que compten amb beques de menjador". A més, l'Ajuntament ha destinat 1,4 milions d'euros a ajudes socials directes per a pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus, que ja han rebut més de 1.000 empadronats.