Veïns de Ponent i Av. Nicaragua exposen les seues necessitats als seus regidors

L'Ajuntament tindrà en compte l'opinió dels veïns de cara a la redacció de nou contracte de neteja viària
0
0
Veïns de Ponent i Av. Nicaragua exposen les seues necessitats als seus regidors
Veïns de Ponent i Av. Nicaragua exposen les seues necessitats als seus regidors

Este matí, els regidors de Participació Ciutadana i Mobilitat i Neteja Viària, Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate, han mantingut sengles reunions de treball amb les associacions de veïns de la Platja de Ponent i Avinguda Nicaragua i Adjacents. En les trobades també han intervingut Teresa Garrido i Manuel Notario, en representació del Consell Veïnal, tècnics municipals i d'empreses concessionàries.

Al costat dels portaveus de l'associació de Ponent, els regidors han recorregut dos de les actuacions de major importància que l'Ajuntament està realitzant en el barri: el Parc d'Elx i la passarel·la del passeig. Respecte a la primera, Ana Pellicer, ha assenyalat que va ser iniciativa dels veïns, "una intervenció de l'associació —ha dit— recollida pel Consell Veïnal" que ja encara el tram final d'obra.

Respecte a la passarel·la del Passeig de Ponent, proposta dels Pressupostos Participatius de 2019, Pellicer ha recordat que durant l'exercici passat "es van realitzar intervencions en el seu manteniment per valor de 48.000 euros" i que amb la renovació de la passarel·la, es preveu invertir més de mig milió més. Els regidors han informat els membres de l'associació que fa mesos que s'estan estudiant els materials més adequats per a la seua construcció, amb l'objectiu de poder satisfer les necessitats dels ciutadans i visitants que gaudixen d'una de les zones més concorregudes de la ciutat.

Els veïns de Ponent també s'han interessat per les propostes en matèria d'accessibilitat. Durant la reunió, Pellicer ha deixat veure que "la corporació està mentalitzada" en la construcció d'"una ciutat totalment accessible" i ha informat, de la creació de passos de vianants accessibles en Jaume I i Armada Espanyola.

Autobusos

En la segona reunió de treball, amb els veïns de l'Avinguda Nicaragua i adjacents, s'han tractat alguns dels problemes que més preocupen la ciutat en general, com ho és el trànsit d'autobusos discrecionals i els problemes que poden arribar a generar la càrrega i descàrrega de turistes.

González de Zárate ha recordat que la Llei d'Ordenació dels Transports Terrestres recull el dret d'este transport de portar fins a la seua destinació als passatgers. Ara bé, des de l'Ajuntament "estem anant —ha aclarit— carrer per carrer per a parlar amb els hotels i aparthotels per a millorar els accessos i controlar l'entrada dels autobusos".

Des de l'associació, els veïns han valorat positivament el recent canvi de lluminàries en el barri que ha suposat la instal·lació de 'leds' dins del Pla d'Estalvi Energètic.

Neteja

Un dels assumptes que més preocupa els representants de les associacions de Ponent i Av. Nicaragua, i en general a tots els veïns de Benidorm, és la neteja viària. Sobre este tema, González de Zárate ha informat de l'estudi que s'està realitzant de cara a la nova licitació, que haurà d'executar-se d'ací a poc temps. Segons ha indicat, el plec de condicions contempla l'eliminació "en la mesura que siga possible" de la càrrega lateral en els contenidors per a "tornar a la posterior", sistema molt més eficient encara que això "suposarà —ha subratllat— un cost econòmic". Pellicer i González de Zárate, han apostat per "donar la màxima participació als veïns" en la redacció del nou contracte de neteja viària.