Toni Pérez: "El pressupost de 2021 contempla 6 milions d'euros per a ajudar a les famílies i al teixit empresarial"

El capítol d'inversions s'eleva a 23 milions, 15 d'ells recursos 100% municipals per a començar a executar projectes de l'EDUSI i dels Plans de Sostenibilitat Turística
0
0
Toni Pérez.
Toni Pérez.

L'alcalde assegura que "els benidormers no estan sols" i demana a la ciutadania que "mantinga la responsabilitat i la prudència" enfront de la pandèmia

El pressupost municipal de l'Ajuntament de Benidorm per a l'exercici 2021 contemplarà "6 milions d'euros per a ajudes destinades a les famílies i al teixit empresarial, i que se sumaran a altres ajudes no dineràries", segons ha avançat hui l'alcalde, Toni Pérez, durant la tradicional trobada nadalenca amb els mitjans de comunicació per a fer balanç de l'any que es tanca i traslladar les previsions per a l'entrant.

L'alcalde ha avançat que el de 2021 serà un "pressupost expansiu" i en el qual "continuarem treballant en dos línies fonamentals: el social i la ciutat; i dins d'ella, la nostra indústria turística". D'esta manera, en el capítol 4 es reservaran 6 milions d'euros per a ajudes a les famílies i al teixit productiu enfront dels efectes econòmics i socials derivats de la pandèmia, que s'afegiran als 5,8 milions ja mobilitzats enguany. No obstant això, i com ja es va anunciar el novembre passat, les partides per a esta mena d'ajudes seran declarades ampliables i, per tant, es podran incrementar al llarg de l'exercici en funció de les necessitats.

Referent a això, ha recalcat que "els benidormers no estan sols", ja que l'Ajuntament "continuarà actuant en tot el que té capacitat i molt més enllà", per exemple "incrementant les partides de despesa social per a ajudar a totes les persones que estan sent desateses per les Administracions Públiques que són competents en este àmbit". En este punt, ha recordat que "són moltes les persones que encara no han cobrat l'ERTO, que esperen les ajudes a autònoms de la Generalitat o que seguixen sense resposta sobre l'Ingrés Mínim Vital del Govern d'Espanya".

En el capítol d'Inversions del pressupost de 2021, Toni Pérez ha avançat que el mateix rondarà els 23 milions d'euros, dels quals "més de 15 milions corresponen a recursos 100% municipals". El gruix d'aqueixa inversió anirà destinat a l'inici de projectes contemplats en l'EDUSI –Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador– i als Plans de Sostenibilitat Turística, dos programes a executar en un termini màxim de tres anys i que compten amb finançament europeu.

En este punt, l'alcalde ha aclarit que "o fem la inversió per a les obres i projectes contemplats en estos programes o perdrem els fons europeus que tant ha costat obtindre i per als quals tant s'ha treballat", i que contribuiran al desenvolupament de Benidorm "com a ciutat i com a destinació turística".

Així mateix, ha anunciat que "el pressupost participatiu, el que es destina a executar els projectes i actuacions proposats pels veïns, aconseguix un nou rècord d'inversió, superant els 750.000 euros".

Entre les inversions que s'iniciaran en 2021 estan "els accessos al polígon industrial, sobre la base de les especificacions traslladades pel Ministeri i Conselleries competents"– Uns accessos que permetran el desenvolupament del sector amb el consegüent "retorn econòmic per a les arques municipals" i una important "generació d'ocupació". També en este apartat, destacar en l'inici de les obres d'"ampliació del cementeri 'Sant Jaume', que duplicarà la seua capacitat i que contempla la construcció d'un tanatori"; la creació del quart espai museístic de la ciutat, l''Aula de la Mar' en l'avinguda de Madrid; l'equipament i mobiliari del Centre Cultural o la generació de "nous espais verds vinculats a l'oferta esportiva".

Toni Pérez ha indicat que "la cancel·lació anticipada del Pla d'Ajust feta en aquests 2020, tres anys abans del que es preveu, ens ha permés tindre esta capacitat d'inversió" per al pròxim exercici i els dos següents. Tot això, a més, a pesar que "els ingressos han descendit per damunt del 5%", a causa de "la baixada d'impostos i taxes i a la recaptació que es deixarà d'ingressar" a conseqüència de la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

També en el pla econòmic, l'alcalde ha informat que en els últims cinc anys "el deute per habitant" derivada de la gestió de l'Ajuntament s'ha reduït de "els 1.138 euros per empadronat" de mitjan 2015 als "252 euros a 31 de desembre de 2019", segons "les dades publicades pel Ministeri d'Hisenda".

L'alcalde ha assenyalat que, tal com ha informat hui en el si de la Comissió Informativa d'Hisenda als grups polítics "l'esborrany del pressupost estarà a la disposició de la Corporació abans que finalitze l'any".

Recuperació turística i responsabilitat per a superar la pandèmia

Sobre la situació turística, Toni Pérez ha augurat que al llarg de l'any "quan tot això passe, Benidorm serà una de les destinacions que recuperarà" l'activitat turística més "fàcilment", ja que "hi ha una demanda latent impressionant en el mercat emissor nacional i també en l'internacional, especialment el britànic" i perquè a més hi ha "un treball de gestió de la pandèmia" amb uns "resultats contrastats" que demostren que "es poden conjugar l'activitat econòmica i la seguretat sanitària".

L'alcalde ha recordat diverses de les mesures adoptades durant la passada temporada estival, com la modulació de les platges, i ha incidit en què "Benidorm no va registrar ni un sol contagi vinculat a l'activitat turística".

Una vegada més ha insistit que "el virus no entén de territoris, sinó de comportaments", i per això ha tornat a reclamar a la ciutadania "que mantinguen la responsabilitat en el compliment de les mesures de prevenció" enfront de la *Covid-19 i que continue imperant "la prudència", especialment en estes dates nadalenques. "Tot el que deixem de gaudir este Nadal és per a poder gaudir-ho més en el futur", ha conclòs.