Toni Pérez, en la constitució del Consell Valencià de Turisme: "Benidorm és més segur que mai"

El president de la Generalitat avança les línies bàsiques del Pla Estratègic i destaca que el turisme "és fonamental"
0
0
Toni Pérez, en la constitució del Consell Valencià de Turisme: "Benidorm és més segur que mai"
Toni Pérez, en la constitució del Consell Valencià de Turisme: "Benidorm és més segur que mai"

Generalitat, Diputació i Ajuntament coincidixen que el model no està en crisi i funciona, avalat pels resultats

L'alcalde de Benidorm ha assistit a la constitució este matí del Consell Valencià de Turisme on s'han presentat les línies mestres del Pla Estratègic del Turisme valencià dels pròxims anys i debatut les principals qüestions que afecten, enmig de la pandèmia de la Covid-19, a la primera indústria de la Comunitat.

A l'acte, que s'ha celebrat este matí en la seu de l'Invat.tur, han assistit també el president de la Generalitat, Ximo Puig; el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón; el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el director general, Herick Campos i diversos representants d'administracions, organismes i associacions.

A la finalització d'este, Toni Pérez ha destacat "la unitat demostrada en el si del Consell de Turisme amb un missatge comú: cuidar el que funciona". En este sentit, l'alcalde de Benidorm ha assenyalat que "enfront d'esta unitat no caben missatges de distorsió pels qui haurien d'estar protegint la marca", en clara referència a les desafortunades opinions del doctor Simón.

Pérez va insistir a continuar treballant "en la línia de generar confiança" per a "recollir els fruits d'una gran faena s'ha realitzat en les últimes setmanes". En este sentit va destacar la labor de Visit Benidorm i la col·laboració publicoprivada "tan efectiva com necessària en estos difícils moments".

Va qualificar de "pitxer d'aigua freda" la decisió del govern britànic imposant una quarantena als seus nacionals de retorn després de vacances a Espanya i va insistir a "posar de manifest la bona faena realitzada i els bons resultats que, dins d'una situació molt difícil, s'estaven oferint" gràcies a la "capacitat de generar confiança i seguretat".

Per a l'alcalde de Benidorm esta situació suposa "una demora en els resultats", però reforça la convicció que "el model no està en crisi; el producte no està en crisi, perquè l'avalen els resultats", en el que ha coincidit amb Puig, Colomer i Mazón.

La realitat, va insistir Toni Pérez, és que "Benidorm estava funcionant raonablement bé, i ara toca redoblar esforços perquè funcione encara millor bé" per la confiança que es té en el producte.

En este sentit va destacar que "són molts els turistes britànics que insistixen que a Benidorm estan més segurs que en la seua mateixan casa". I açò, va recalcar, es deu al treball desenvolupat en les últimes nou setmanes que ha aconseguit que "Benidorm siga una destinació més segura que mai".

Quant a l'afecció d'esta situació al turisme i a la ciutat, Pérez va destacar que "continuarem insistint en aqueix pla d'especial protecció al turisme" que oferisca garanties als treballadors i als empresaris, "que oferisca una garantia de cobertura i no oferisca incerteses". L'impacte a Benidorm, va destacar, ha sigut brutal des del minut un, "perquè esta ciutat és capaç de tindre a l'estiu més gent treballant que població activa empadronada".

Per a concloure, va assenyalar que no és moment d'ocurrències i sí el de continuar treballant "des del compromís individual per a sumar en un repte que és col·lectiu".