La setmana vinent es produiran canvis en les freqüències d'alguns canals de TV

Des del 17 de febrer operen en difusió simultània i els canals ja han advertit la seua migració
0
0
La próxima semana se producirán cambios en las frecuencias de algunos canales de TV
La próxima semana se producirán cambios en las frecuencias de algunos canales de TV

Durant la setmana vinent, del 14 al 20 de setembre, es produiran canvis en les freqüències per les quals s'emeten determinats canals de televisió atesa l'alliberament de freqüències del segon Dividend digital en l'àmbit del Pla Tècnic Nacional de la Televisió Digital Terrestre, quedant els canals organitzats en 8 múltiples.

Des de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals s'ha informat sobre la possibilitat de resintonitzar algunes freqüències per a continuar rebent els múltiples de televisió atés que la reubicació de freqüències es produïx després d'un manament europeu que té per objectiu harmonitzar una banda de freqüències atesa l'arribada de l'alta velocitat 5G de telefonia.

Més informació sobre el procés en qüestió, el pla d'ajudes previst, els instal·ladors registrats, les guia i tutorials i altres aspectes estan disponibles en la web www.televisiondigital.es; la informació general en els telèfons 901 201 004 i 910 889 879.

La banda afectada (694-790 MHz) degué quedar alliberada el passat 30 de juny, però pels efectes de la pandèmia es va ajornar al 31 d'octubre el seu total alliberament.

Des del 17 de febrer hi ha emissions en difusió simultània (tant a través del canal que desapareixerà com del nou) en onze centres emissors de la província; entre ells, Benidorm.