Projecte Home i La Caixa duran un programa de prevenció d'addiccions a 3 IES de Benidorm

0
0
Projecte Home i La Caixa duran un programa de prevenció d'addiccions a 3 IES de Benidorm
Projecte Home i La Caixa duran un programa de prevenció d'addiccions a 3 IES de Benidorm

'Joc de claus' implica a pares i professors, està compost de sis unitats didàctiques, i ja es va desenvolupar el curs passat en els IES Bernat de Sarrià i L'Almadrava

La Fundació Noray Projecte Home Alacant i l'Obra Social La Caixa desenvoluparan en tres Instituts d'Ensenyament Secundari (IES) de Benidorm un programa per a prevenir el consum de drogues i les addiccions en joves d'entre 12 i 16 anys.

Este programa, denominat 'Joc de claus', arribarà este curs escolar a un total de 1.000 alumnes de l'ESO dels IES Bernat de Sarrià, l'Almadrava i Beatriu Fajardo de Mendoza, segons ha anunciat l'alcalde, Toni Pérez, durant la presentació d'esta activitat, en la qual ha estat acompanyat de la regidora de Benestar Social, Ángela Llorca; la directora de Projecte Home Alacant, Consagración Jareño; i el director de zona de Caixabank, Emilio Juan de Merlo.

El passat curs escolar 'Joc de Claus' ja es va aplicar en els IES Bernat de Sarrià i l'Almadrava, després de la reunió celebrada a tres bandes per a coordinar el programa el passat 22 de desembre. Pérez ha explicat que este programa està format "per sis unitats didàctiques que s'impartixen en horari lectiu", i que "té com a finalitat millorar la competència personal i els recursos de l'alumnat per a evitar possibles consums de droga".

La directora de Projecte Home ha indicat que este programa està implantat "en l'àmbit nacional" i pretén "realitzar una tasca de prevenció amb la implicació dels joves, el professorat i les famílies". Jareño ha assenyalat que a través de les unitats didàctiques se cerca "potenciar els valors i factors de protecció enfront del consum" de substàncies, al mateix temps que ha assenyalat la irrupció de noves addicions vinculades a les Noves Tecnologies com "els jocs en línia o les apostes".

Jareño ha assegurat que "el compromís" de Projecte Home és "seguir a Benidorm" i que la intenció és poder portar 'Joc de claus' a tots els IES de la ciutat.

Per la seua banda, Emilio Juan de Merlo ha mostrat la satisfacció de l'Obra Social de La Caixa per "desenvolupar projectes d'esta naturalesa", amb els quals es pretén "evitar problemes futurs a les famílies" treballant en la prevenció de conductes addictives entre els més joves.