Primera exposició de pintura dels usuaris del CRIS de Benidorm en el Llorca Linares

La muestra recoge los trabajos realizados por 10 usuarios del centro y se podrá visitar hasta el viernes 15
0
0
Ángela Llorca dirigint-se als usuaris del CRIS.
Ángela Llorca dirigint-se als usuaris del CRIS.

S'ha inaugurat este matí l'exposició de pintura 'Salut Art Mental', realitzada per usuaris del CRIS (Centre de Rehabilitació i Integració Social), i Centre de Dia per a malalts mentals crònics de Benidorm, amb la col·laboració de la Regidoria de Benestar Social. L'acte, presentat per la regidora, Ángela Llorca, ha comptat amb la presència dels artistes, personal tècnic i especialistes del centre i una representació d'AFEM (Associació de Familiars i Malalts Mentals) de la Marina Baixa.

Ángela Llorca ha felicitat als deu participants en la mostra pels treballs realitzats i haver sabut demostrar ser "uns grans artistes". També ha recordat la recent celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat durant la setmana anterior. "Les vostres creacions –ha dit Llorca- expressen a tots els que durant esta setmana anem a visitar l'exposició que en l'art no hi ha discapacitats, ni minusvalideses, i que entre tots hem d'encara de trencar moltes barreres".

Les obres exposades han sigut realitzades dins del taller 'Espai Creatiu' del CRIS. També els marcs i suports, per als quals s'ha utilitzat material reciclat. Amb la realització d'esta activitat de lliure elecció, es pretén que la persona experimente la recuperació d'interessos que s'han vist paralitzats per la malaltia i trobe un mitjà en el qual, mitjançant el desenvolupament de la seua capacitat creativa, puga sentir-se millor.

L'exposició romandrà en el Llorca Linales fins divendres que ve, 15 de desembre i podrà visitar-se durant l'horari d'obertura del centre social.