Platges supedita la possibilitat de recuperar les escultures d'arena als informes tècnics

0
0
Platges supedita la possibilitat de recuperar les escultures d'arena als informes tècnics
Platges supedita la possibilitat de recuperar les escultures d'arena als informes tècnics

Martínez recorda que l'anterior govern no les va autoritzar l'any passat per les queixes i irregularitats detectades

El regidor de Platges, Lorenzo Martínez, ha manifestat este dimarts que la possibilitat de recuperar les escultures d'arena està supeditada als informes tècnics, que fins hui desaconsellen licitar esta activitat a la vista de "les queixes i irregularitats detectades" en anys anteriors en la gestió d'esta concessió. Martínez ha volgut "deixar clara la postura de l'Ajuntament" sobre l'assumpte, a la vista de la polèmica generada en els últims dies i de la moció presentada pel grup municipal socialista que demana "permetre que es realitzen escultures d'arena en les platges de Benidorm".

Martínez ha recordat que va ser "l'anterior govern", del PSOE, el que atenent als informes tècnics va decidir no licitar esta activitat lúdica en 2015 i no sol·licitar a Costes espai per a esta. Després d'aclarir que l'any passat ja no va haver-hi escultures en l'arena, el regidor ha subratllat que l'actual govern s'ha limitat a "seguir el mateix criteri que ja va marcar l'anterior".

Així s'evidencia en la documentació facilitada pel regidor, en la qual s'inclou un informe de febrer del 2015 que relata com "durant els últims anys la presència de l'activitat d'escultures en l'arena ha generat més problemes que sinergies positives a la ciutat".

Referent a açò, el tècnic de Medi ambient, Moisés Pellicer, s'ha referit, entre uns altres, a "conflictes" entre els concessionaris, "subcontractacions no autoritzades" o "la mala imatge" que oferia "l'espai autoritzat per a l'acompliment de l'activitat", perquè no cuiden els concessionaris l'estètica i neteja exigida o com que no renoven la temàtica de les figures en els terminis acordats.

Martínez ha indicat que l'Ajuntament té "l'obligació de cuidar la imatge de la ciutat" i actuar en cas que "les persones que tenen la concessió no complisquen". Per este motiu, amb els informes en la mà, s'haja decidit no licitar esta activitat.

Això no obstant, el govern local està obert a estudiar la creació del festival internacional d'escultures d'arena, que planteja el PSOE. "El que cal cercar és la professionalitat i l'estètica", ha apuntat el regidor.