La plaça de bous i un edifici annex albergaran la biblioteca central, sales d'estudi, un centre jove i un multicultural per a associacions

L'Ajuntament licita la redacció del projecte, inclòs en l'EDUSI, que estarà llest en tres anys i que compta amb subvenció de fons europeus
0
0
La plaça de bous i un edifici annex albergaran la biblioteca central, sales d'estudi, un centre jove i un multicultural per a associacions
La plaça de bous i un edifici annex albergaran la biblioteca central, sales d'estudi, un centre jove i un multicultural per a associacions

L'Ajuntament de Benidorm rehabilitarà la plaça de bous i a construir un nou edifici en els voltants per a generar "un gran espai multicultural i multifuncional" en el qual convisquen, entre altres infraestructures, "la biblioteca central, sales d'estudi, un centre jove i un altre d'ús múltiples que funcionarà com a hotel d'associacions i entitats". Així ho ha traslladat hui l'alcalde, Toni Pérez, qui ha assegurat que "este gran projecte és la síntesi de l'aposta de Benidorm per la cultura, per l'associacionisme, per la participació, per la creativitat, per l'oci i el desenvolupament dels nostres joves, per la multiculturalitat, per la relació intergeneracional, per la formació i per la integració".

L'alcalde ha recordat que este projecte "està inclòs dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) per a la qual Benidorm ha obtingut 10 milions d'euros de fons europeus que completarà amb fons dels successius pressupostos municipals".

Toni Pérez ha explicat que "esta actuació en la plaça de bous i el seu entorn és la més ambiciosa de l'EDUSI i comença a fer els seus primers passos, ja que s'ha aprovat la licitació per a contractar els servICis de redacció dels projectes bàsics i d'execució". La consultora que guanye este concurs públic tindrà un termini de quatre mesos per a presentar tots dos projectes, per la qual cosa s'espera que l'Ajuntament puga disposar d'ells al començament de l'estiu.

L'alcalde ha detallat que "el nou edifici resoldrà a més l'accessibilitat i la connectivitat de dos barris eminentment residencials, Foietes-Colònia Madrid i Els Tolls". Així, es connectarà l'avinguda Alfonso Puchades i el carrer Àustria amb el Parc de l'Aigüera, salvant la diferència de cota que hi ha entre totes dos zones, que estaran connectades a través del mateix edifici". A més, el projecte inclou millorar i ampliar l'espai per als vianants de tot l'entorn.

El projecte inclou a més "recuperar i donar-li també nous usos a la nostra plaça de bous, que després de quasi seixanta anys i per recomanació tècnica només manté activitat en els baixos, en els quals se situa el Conservatori Municipal de Música 'José Pérez Barceló i el de Dansa, que esperem que esta tardor puguen traslladar-se al centre cultural complint així el compromís adoptat per l'Ajuntament de dotar este nou espai quan l'entregue la Generalitat Valenciana.

Toni Pérez ha indicat que "serà la proposta arquitectònica i constructiva la que ens dirà en quin dels dos edificis s'instal·laran tots els serveis previstos per l'Ajuntament, així com l'espai que ocuparà cadascun d'ells". A grans trets estos servicis són: biblioteca central amb múltiples espais, entre elles sales d'estudis i sala d'actes; centre jove i d'informació juvenil amb un gran hall d'exposicions, sala hotel d'associacions, polivalents, d'assaig i de formació, i aula de cuina; i centre multicultural i multifuncional amb despatxos i magatzems per a associacions. A més, s'inclou la creació d'un escenari en les graderies de la plaça de bous i la instal·lació d'un escenari fix i equipament de so i il·luminació.

El projecte té un pressupost global de 8.695.691 euros i estarà llest al llarg de 2023, dels quals una mica més de 500.000 euros es destinaran a la contractació dels servicis de redacció de projectes i direcció d'obra. A més d'esta actuació, l'Ajuntament ja ha licitat la redacció d'un altre projecte inclòs en l'EDUSI: la construcció d'un alberg juvenil, zona d'acampada i centre d'interpretació al Parc de la Séquia Mare.