Mercadona costejarà al 100% la urbanització de carrer La Garita i la nova vorera de Ramos Carratalá

Amb la inversió de 173.000 euros quedarà pràcticament urbanitzat tot l'eixample del barri antic
0
0
Carrers Garita i Ramos Carratalá.
Carrers Garita i Ramos Carratalá.

La cadena millorarà l'accés de proveïdors al supermercat.

Mercadona es farà càrrec del 100% de les obres d'urbanització del carrer La Garita, concretament el tram entre Tomás Ortuño i Ramos Carratalá. Així ho ha anunciat hui l'alcalde en funcions i regidor d'Obres, José Ramón González de Zárate, qui ha avançat que amb esta actuació, "molt important per al veïnat" quedarà "pràcticament urbanitzat tot l'eixample de la zona centre" de la ciutat.

González de Zárate ha recordat que des de 2008 la cadena valenciana de supermercats es troba en el Mercat Municipal. Anteriorment els tràilers de subministrament havien d'entrar fent marxa arrere des del carrer Ametlers, la qual cosa creava "un problema de seguretat viària i un problema de trànsit i mobilitat per la quantitat d'afluència que estava tenint Mercadona de gent i clients". Per això, el Departament de Via Pública va prohibir l'accés de grans camions i la reposició s'ha realitzat des de llavors amb vehicles xicotets.

"Mercadona –ha dit González de Zárate– es va posar en contacte amb nosaltres, volien veure si fent alguna modificació en les vies de voltant podrien entrar amb vehicles que els donaren un major rendiment". Els tècnics municipals van estudiar la proposta i se'ls va contestar que no s'anava a actuar encara allí però que si "feien ells el projecte, nosaltres encantats".

Així doncs, s'ha redactat una proposta valorada "en 173.000 euros" que serà "licitada per l'Ajuntament però pagada per Mercadona" en el plec de condicions del qual "com fem en totes i cadascuna de les obres afegirem millores". D'esta manera, independentment de l'actuació al carrer Garita amb noves "infraestructures subterrànies, aigua, clavegueram i pluvials", s'actuarà en les voreres i també en la de Ramos Carratalá que està encara sense modificar. Recordem que l'altra va ser executada l'any passat per l'Ajuntament.

"És –assenyala el regidor- una millora molt important per al veïnat de la zona centre" i amb esta mesura "traiem un molt bon rendiment a un conveni públic privat, exemple del que ja estem fent en altres zones de Benidorm com el Racó de l'Oix, o la Colònia Madrid, on la col·laboració amb empreses privades beneficia a tots".

González de Zárate ha avançat que al llarg del que queda de gener, el plec de condicions podria passar al Departament de Contractació, "al febrer tindre'l tot a punt per a poder començar les obres després de Setmana Santa i arribar a l'estiu amb la zona totalment acabada".