L'Open d'Espanya G1 reunix este diumenge a Benidorm als millors taekwondistes de 34 països

El Palau d'Esports acull també durant el cap de setmana la Copa d'Espanya en les categories júnior i cadet
0
0
L'Open d'Espanya G1 reunix este diumenge a Benidorm als millors taekwondistes de 34 països
L'Open d'Espanya G1 reunix este diumenge a Benidorm als millors taekwondistes de 34 països

Cebreros reivindica el "fantàstic binomi" deporte i turisme a la ciutat

L'Open d'Espanya G1 Internacional reunix este diumenge, 18 d'abril, al Palau d'Esports l'Illa de Benidorm als millors taekwondistes de 34 països, en una prova prèvia a les Olimpíades i al preolímpic europeu del mes pròxim a Sofia (Bulgària), segons han informat hui la regidora d'Esports, Mariló Cebreros, i el secretari general de la Real Federació Espanyola de Taekwondo, José María Pujadas.

Mariló Cebreros ha assenyalat que la Copa d'Espanya 2021 de Taekwondo Olímpic en les categories júnior i cadet donarà principi el divendres, amb la participació de 149 esportistes i 50 'coachs' (els seus preparadors físics), mentre que el dissabte el faran 237 taekwondistes amb 80 entrenadors, representants de les federacions territorials i clubs de tot el país.

Ja en diumenge, es disputarà el Open d'Espanya G1 Internacional, en el qual competiran representants de 34 països: Mèxic, França, Grècia, Turquia, Egipte, Congo, el Canadà, Dinamarca, Itàlia, Jordània, el Marroc, Gabon, Portugal, Rússia, Noruega, Palestina, Bulgària, Bòsnia, Croàcia, Gran Bretanya, Alemanya, Irlanda, Kazakhstan, Líban, Noruega, Nicaragua, Mali, Martinica, Països Baixos, Noruega, Eslovènia, Suècia, Tunísia, Andorra. En total hi ha inscrits 333 esportistes i 134 preparadors físics, dirigits per 40 àrbitres internacionals.

Cebreros ha precisat que alguns d'estos països acudixen amb els seus equips "classificats" per a les Olimpíades, mentre que la resta el fan amb els preolímpics, atés que molts encara no han aconseguit les marques necessàries per a competir en els Jocs Olímpics de Tòquio, la qual cosa garantix "l'emoció" en un torneig que reivindica "el binomi tan fantàstic que fan esport i turisme".

La responsable d'Esports ha avançat que durant el cap de setmana "els hotels de la nostra ciutat allotjaran a més de 1.000 persones gràcies a este esdeveniment" i ha garantit que durant la competició se seguiran estrictament "totes les mesures i pautes higièniques sanitàries" exigides per les autoritats sanitàries.

Per part seua, José María Pujadas ha agraït "en nom del taekwondo espanyol" la col·laboració de l'Ajuntament per facilitar l'activitat en unes instal·lacions que "són un exemple". Licitades ha recordat que ja en 2019 la federació va considerar competir a Benidorm "però la Covid-19 ens va trencar tot l'esquema l'any passat".

Sobre els participants, ha destacat la importància dels equips de França i Grècia i, per descomptat, Mèxic, amb la participació "de campions olímpics com María Espinosa, que tornarà a intentar en les seues terceres olimpíades obtindre medalla". Licitades ha remarcat que "tothom" tindrà este cap de setmana "els ulls pendents del taekwondo espanyol i de Benidorm" en una competició que, ha subratllat, té lloc "a quatre mesos escassos" de la cita a Tòquio.

Cebreros i Licitades han lamentat que, donada la situació sanitària, no siga possible la presència de públic al Palau d'Esports. No obstant això, han recordat que l'organització retransmetrà en directe la competició a través de la web https://www.fetaekwondo.net/.