Les vistes des de Tamarindes guanyaran amb noves balustrades transparents

Seran baranes de seguretat de doble cristall, similars a les que es van instal·lar as Castell després de la seua restauració
0
0
Les vistes des de Tamarindes guanyaran amb noves balustrades transparents
Les vistes des de Tamarindes guanyaran amb noves balustrades transparents

Patrimoni Històric instal·larà noves balustrades de vidre de seguretat en el mirador del Passeig de Tamarindes. L'actuació, autoritzada hui mateix per la Direcció General de Costes, són el complement a les obres de restauració de les escales del Passeig que comuniquen amb la platja, recentment finalitzades.

En l'argumentació a l'autorització de Costes que, recordem, depén del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, dona suport al projecte realitzat per l'Ajuntament de Benidorm perquè a més de la "conservació i el manteniment de les instal·lacions" existents, suposen una "millora de la seguretat de les persones".

La regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, qui també ostenta la competència de Participació Ciutadana, ha recordat que van ser els veïns de la Cala, en una de les reunions de la campanya 'A peu de carrer', promoguda per l'Ajuntament i el Consell Veïnal, els qui van suggerir la necessitat de millorar l'estat de les escales. Una vegada entrats en matèria, els informes dels tècnics municipals van aconsellar la realització d'una obra de major envergadura per a garantir la seguretat dels transeünts, que és "el que s'ha fet".

"Una vegada finalitzats els treballs d'accés al passeig –ha dit Pellicer–, el següent pas és condicionar la balustrada que, com s'aprecia, necessita ser restaurada". Des de Tamarindes es percep una de les imatges més icòniques de la ciutat que abasta tot el passeig de Ponent fins a Punta Canfali. Per això, tenint en compte "el gran acolliment" que va tindre la substitució al Castell, després de la seua rehabilitació integral de l'any passat, de part de la balustrada de pedra per cristall, Ana Pellicer ha anunciat hui que així seran les noves del Passeig de Tamarindes.

"Són de doble làmina de vidre de seguretat, ha precisat la regidora". Per a la seua unió s'utilitzarà butirat de vinil, un compost químic "que garantix gran adherència i durabilitat". Este tipus de barana, a més del Castell, "també es va instal·lar en el pont d'Emilio Ortuño, amb excel·lents resultats", ha recordat. En Tamarindes, "seran tres trams de balustrada, al voltant de 40 metres lineals" de cristall", ha explicat Pellicer.

L'actuació de Patrimoni Històric es realitza en col·laboració amb la Regidoria d'Espai Públic, que dirigix José Ramón González de Zárate. Este ha recordat que l'Ajuntament, en intervencions d'este tipus, "de gestió de ciutat", intervé tenint en compte "els xicotets detalls". Per això s'han realitzat les preceptives gestions amb la Direcció General de Costes per a instal·lar nous fanals intel·ligents entre Vicente Llorca Alós i Tamarindes. Amb això "guanyem –ha precisat– que la gent puga passejar durant les 24 hores del dia" i, per damunt de tot, "en seguretat".

Sobre l'execució de l'obra de Tamarindes, González de Zárate ha explicat que s'han invertit "més de 400.000 euros" i ha permés "la subjecció del clavegueram". Com a complement, s'ha renovat tot el mobiliari urbà com a bancs o papereres.

La intervenció, sense ser una "extensió" del Passeig de Ponent fins a Tamarindes, ha deixat el tram "molt digne", ha assenyalat. S'ha endreçat i netejat el passeig. A més "a petició dels veïns s'ha reordenat el trànsit", evitant amb bol·lards que els cotxes puguen accedir fins al final i guanyant un espai perquè els veïns i visitants puguen gaudir passejant de les esplèndides vistes que la nostra ciutat oferix.