Les terrasses a Benidorm obriran fins a les 11 de la nit

El nou horari ha sigut consensuat entre la regidoria de Comerç i les associacions ABRECA i OCIOBAL
0
0
Les terrasses a Benidorm obriran fins a les 11 de la nit
Les terrasses a Benidorm obriran fins a les 11 de la nit

L'alcalde crida a la responsabilitat de tots per a transitar esta fase i assolir la següent darrere per a la tornada total a l'activitat

Des del dilluns dia 11, durant la Fase 1, les terrasses d'hostaleria de Benidorm obriran, completant les mesures i protocols de seguretat, fins a les 23 hores. Així s'ha acordat en l'última de les reunions que les associacions ABRECA i OCIOBAL ha mantingut amb la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Benidorm, i el mateix alcalde, amb el qual han celebrat, des del començament de crisi, el confinament i el pas per la Fase 0, diverses reunions de planificació del procés i condicions d'obertura en esta nova situació.

Toni Pérez va assenyalar que esta nova etapa significa "una fórmula de treball per al sector que es mantindrà, com la ciutat, en el camí de la prudència" i va agrair al col·lectiu "la seua professionalitat i capacitat de superació".

De cara a la represa d'activitat s'ha degut procedir a la neteja i desinfecció de locals, maquinària, equips i vials, en estos últims amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benidorm, i l'adquisició de nou gènere per a la volta al desenvolupament comercial.

L'alcalde ha animat "a continuar mantenint la prudència, per part d'establiments i clients, per a garantir-nos el passe a la següent fase i estar cada dia més prop del desenvolupament ple i normalitzat de l'activitat".

Benidorm té censats més de mil cent establiments en el sector de bars, restaurants i cafeteries.

La normativa establix que podrà procedir-se a la reobertura al públic de les terrasses a l'aire lliure dels establiments del sector, limitant-se al 50% de les taules permeses. En tot cas, haurà d'assegurar-se que es manté la deguda distància física d'almenys dos metres entre les taules. L'ocupació màxima serà de deu persones per taula o agrupació de taules. S'evitaran cartes d'ús comú, optant per dispositius electrònics propis, pissarres, cartells o altres mitjans similars.

També hi ha normes per a la neteja i desinfecció de taules i cadires, així com qualsevol altra superfície que puguen ser ocupades per diversos clients. Quant a l'ús dels lavabos, només podran ser usats per una persona cada vegada, llevat que la mateixa requerisca un assistent, i han de netejar-se amb una freqüència especificada en un mínim de sis vegades diàries.