Les platges de Benidorm renoven el seu certificat com a 'Espai Cardioprotegit'

La ciutat compta amb desfibril·ladors en els punts de socors, en l'embarcació de socorrisme i en les ambulàncies
0
0
Les platges de Benidorm renoven el seu certificat com a 'Espai Cardioprotegit'
Les platges de Benidorm renoven el seu certificat com a 'Espai Cardioprotegit'

Les platges de Llevant, Ponent i Mal Pas han renovat per dos anys el certificat que les acredita com a 'Espais Cardioprotegits', una vegada que els tècnics de l'Institut Mediterrani de Cardioprotecció han comprovat que es compta amb desfibril·ladors i que els mateixos estan "perfectament accessibles i degudament senyalitzats". Així ho ha explicat hui el regidor de Platges, Lorenzo Martínez, que ha ressaltat que "seguim apostant per la seguretat" i que "el servici de qualitat que oferix l'empresa concessionària ens fa ser capdavanters en salvament"

Martínez ha assenyalat que cada punt d'atenció sanitària disposa del seu propi desfibril·lador, igual que l'embarcació de socorrisme i les ambulàncies que presten el seu servici en les platges. A més, ha incidit que "tot el personal que treballa en les platges", des de socorristes a responsables de les hamaques, "estan formats per a usar eixos desfibril·ladors" el que fa que "la resposta" en cas d'atac cardíac "siga ràpida".

Justament la formació del personal en Reanimació Cardiopulmonar i en l'ús i maneig de cada desfibril·lador són dos dels requisits bàsics per a l'obtenció i per a la renovació d'este certificat.

Segons les dades que barreja l'Institut Mediterrani de Cardiopaties, cada any es produïxen a Espanya al voltant de 24.500 aturades cardíaques extrahospitalàries.