Les platges de Benidorm ja estan operatives després del pas del temporal 'Glòria'

Servicis municipals i concessionàries treballen en les últimes reparacions i en el garbellat de l'arena
0
0
Les platges de Benidorm ja estan operatives després del pas del temporal 'Glòria'
Les platges de Benidorm ja estan operatives després del pas del temporal 'Glòria'

Menys d'una setmana després del temporal 'Glòria', les platges de Benidorm "ja estan operatives i recuperades mancant les últimes reparacions menors en les quals ja treballen els servicis tècnics i les empreses concessionàries, especialment l'encarregada del manteniment de les platges", segons ha explicat la regidora de l'àrea, Mónica Gómez.

Concretament, en estos dies, "s'està procedint a retirar alguns residus arribats a la platja i a garbellar l'arena amb maquinària, si bé la major part de la recuperació és fruit d'un procés natural".

L'edil ha indicat que "afortunadament, els danys a Benidorm han sigut menors, ja que l'orientació sud de les nostres platges i la protecció natural que oferix la Serra Gelada les fa menys vulnerables als temporals marítims. Encara així, la força del temporal va fer que l'aigua arribara fins a les parets dels nostres passejos marítims, que no va aconseguir superar, i ha afectat el mobiliari que no es pot retirar, com les passarel·les de fusta o els llavapeus".

Referent a això, Gómez ha apuntat que "davant la previsió de temporal es va retirar gran part del mobiliari de les platges, alguna cosa que, d'altra banda, s'aprofitarà per a fer les tasques anuals de garbellat i anivellat de l'arena perquè, com és habitual, esta es trobe en un estat òptim higienicosanitari de cara a la nova temporada de bany".

L'edil ha assenyalat que la força de l'onatge i la pujada de l'aigua registrades durant el temporal van danyar la caseta de socorrisme de la platja del Mal Pas "que retirarem la setmana vinent amb una grua". Quant al voltant dels llavapeus, Gómez ha aclarit que "l'arena que s'ha perdut en estos punts tornarà de manera natural al punt en el qual es trobava abans del temporal".

Finalment, Gómez ha mostrat la seua solidaritat amb els municipis més afectats pel temporal i ha traslladat les seues condolences a les famílies de les víctimes mortals que s'ha cobrat el temporal 'Glòria', alguna de les quals "ens toquen molt de prop".