L'avinguda de París duplicarà la grandària de les seues voreres amb nova canalització i arbratge

L'Ajuntament destina una brigada municipal d'obres permanent en el Racó de l'Oix
0
0
L'avinguda de París duplicarà la grandària de les seues voreres amb nova canalització i arbratge
L'avinguda de París duplicarà la grandària de les seues voreres amb nova canalització i arbratge

L'avinguda de París renovarà totalment les seues voreres que duplicaran els actuals 1,5 metres, tindran arbrat i noves canalitzacions. Així ho ha anunciat este matí l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, després de la reunió que ha realitzat sobre el terreny, juntament amb el regidor d'Obres, José Ramón González de Zárate, tècnics municipals i personal de la brigada d'obres.

L'alcalde ha assenyalat que amb esta actuació, que va "més enllà del manteniment" en "un dels barris més importants" de Benidorm, queda demostrada "l'aposta decidida" de l'equip de govern municipal per la renovació de "la majoria dels seus carrers". Pérez ha detallat la total transformació i "en tota la seua extensió" de l'avinguda de l'Ametlla de Mar; les actuacions a Berlín i Londres, o en Juan Fuster Zaragoza amb la restauració de voreres i la rehabilitació dels seus escocells.

"Ara –ha explicat l'alcalde– bolquem esforços en una via important, en l'avinguda de París, que té un gran trànsit per als vianants però amb unes voreres que no superen els 1,5 m". Amb les obres que s'han iniciat, ampliaran la seua grandària fins als 3,20 m per a facilitar el nombrós trànsit per als vianants, millorar la capacitat d'accessibilitat de les persones que acudixen a la zona alta del Racó i, per descomptat, "el trànsit de persones amb diversitat funcional".

L'obra serà realitzada directament pels Servicis Tècnics Municipals. "S'ha assignat –ha explicat Pérez– una Brigada Municipal d'Obres fixa en el Racó" que serà l'encarregada dels treballs en l'avinguda de París. Actuació que, a més de la nova vorera, inclourà "dos instal·lacions de tub corrugat. Un per al reg per degoteig, perquè s'implementarà amb arbratge la vorera de la dreta en el sentit de pujada a la Serra Gelada. Un altre per a qualsevol servei que en el futur es puga implementar" com podria ser telefonia, fibra òptica, etc.

L'obra de l'avinguda de París no contempla l'alçament de la calçada. Els informes realitzats per l'empresa concessionària de l'aigua potable Hidraqua i el laboratori de Dinapsis traslladen que les canalitzacions subterrànies "encara tenen una durabilitat de, almenys, deu anys". Davant esta premissa, no serà necessari actuar en este moment.