L'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja analitza la gestió turística post Covid-19

Els 8 municipis exposen les seues iniciatives per a afrontar l'Estiu 2020
0
0
L'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja analitza la gestió turística post Covid-19
L'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja analitza la gestió turística post Covid-19

Benidorm presenta a l'Aliança les seues iniciatives en gestió de platges i protocols

Este matí, els 8 municipis integrants de l'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja han celebrat un seminari web sobre la gestió turística en esta etapa post Covid-19. Sota el títol "Jornada AMT Sol i Platja: Liderant la gestió turística dels destins per a la recuperació del sector", cadascun dels ajuntaments integrants de l'Aliança ha exposat les seues iniciatives de gestió de la situació en diversos àmbits.

Va moderar la jornada el director general de l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH), Álvaro Carrillo. La primera intervenció va correspondre al president de l'ITH i de la Mesa de Turisme, Juan Molas, qui va qualificar el moment actual com "d'emergència absoluta", quantificant les pèrdues en "cinc mil milions d'euros a la setmana" fins a computar "70.000 milions d'euros en pèrdues acumulades pel sector en estes catorze setmanes d'activitat". Molas va anunciar una imminent reunió amb la ministra de Turisme i la seua nova cúpula per a exigir "mesures urgents generalistes i específiques" per al sector, i "l'ampliació dels ERTO fins a desembre".

A continuació, des dels municipis integrants de l'Aliança es van exposar les iniciatives dutes a terme en els huit fronts d'activitat: col·laboració publicoprivada, sostenibilitat social i econòmica i ajudes financeres, cultura i gestió d'esdeveniments, comunicació de crisi i promoció, pla de formació, conversió en zona de vianants d'espais, gestió de platges i protocols.

En representació de Benidorm, des de Visit Benidorm, la seua directora-gerent, Leire Bilbao, ha exposat les iniciatives la nostra ciutat, destacant la gestió de platges i el desenvolupament de protocols.

Amb la seguretat com a eix fonamental de tota l'acció, Benidorm ha refet el seu full de ruta per a dimensionar-la cap a la Benidorm DTI+Segura i les seues tres línies de treball interconnectades: monitoratge sanitari (Programa Patti Recovery); aposta per la qualitat (protocols COVID-19 ON) i la gestió d'espais públics, especialment les seues platges a través de Benidorm Beach Safety amb parcel·lació, control d'aforaments i gestió integral de les platges.

Benidorm ha destacat la seua gestió en la coordinació, com a base d'estratègia de producte de seguretat, i les accions socials centrades en atenció a famílies, autònoms i empreses del sector, incidint en campanyes específiques (ajudes a unitats de convivència, programes de voluntariat, ajuda a menors i assistència social) que ara arriben a empreses, comerços, pimes o autònoms.

També s'han exposat les iniciatives en matèria de seguretat en recintes i aforaments per a activitats i espectacles, buscant oferir, com en tota activitat relacionada amb el turisme, un producte amb seguretat sanitària que busca recuperar la confiança del mercat nacional i internacional.

Així mateix s'han exposat per part de Benidorm les realitzacions en temes de formació i l'increment d'espais oberts i per als vianants per a oferir majors garanties a residents i turistes.

Les altres exposicions van ser a càrrec d'Elizabeth Keegan, directora gerent del Patronat de turisme de Lloret de Mar; Noemí Díaz, tècnic Patronat de Turisme Ajuntament d'Arona; Marc Espasa, director del Patronat de Turisme de Salou i Javier Pascuet, director general de l'àrea de Turisme de l'ajuntament de Calvià.

Després de les intervencions de tots els representants dels municipis de l'Aliança, el moderador, Álvaro Carrillo, ha tancat la jornada amb un missatge d'esperança sobre la base de les dos recents i positives notícies que incidixen en el Turisme com són l'aprovació d'ajudes financeres per a intentar pal·liar els efectes de la crisi socioeconòmica i la possibilitat de disposar de les primeres vacunes a partir de setembre de 2020, que este mateix matí ha confirmat la farmacèutica AstraZeneca d'Oxford.

Una extensa referència del conjunt de la Jornada pot ser consultada, així com les iniciatives posades en marxa, en l'enllaç: http://www.amtsolyplaya.es/destinos-pioneros

La totalitat de la "Jornada AMT Sol i Platja: Liderant la gestió turística de les destinacions per a la recuperació del sector" està disponible en este enllaç: https://youtu.be/zdggllh2v2g

Sobre l'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT)

L'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) naix de la iniciativa de 8 destinacions turístiques pioneres a Espanya: Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, Sant Bartolomé de Tirajana i Torremolinos, la singularitat turística dels quals i el compromís amb la digitalització del sector, la sostenibilitat, l'accessibilitat, i la cooperació entre destinacions, representa un conjunt de fortaleses comunes que els permetran mantindre la seua posició de lideratge en el sector. La Secretaria Tècnica de l'Aliança és gestionada per l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH).