L'Ajuntament tanca totalment les platges i cales de Benidorm

Després d'ordenar ahir el tancament de les zones de bany, l'alcalde emet un bàndol en el qual amplia esta mesura a tota la platja per a evitar la transmissió del coronavirus
0
0
L'Ajuntament tanca totalment les platges i cales de Benidorm
L'Ajuntament tanca totalment les platges i cales de Benidorm

L'Ajuntament de Benidorm ha procedit este matí al tancament total de les platges i cales de la ciutat. En un bàndol, l'alcalde, Toni Pérez, ha recordat que ahir es va ordenar el tancament de les zones de bany, mesura que hui s'ha ampliat al conjunt del front marítim amb l'"objectiu prioritari" d'"evitar la transmissió, contagi i difusió del coronavirus, Covid-19".

En una declaració institucional, Pérez ha assenyalat que tancar completament les platges i cales de la ciutat "és una de les decisions més difícils que pot prendre un alcalde", però s'ha mostrat "segur" de "comptar amb la comprensió i responsabilitat de tots els que ens trobem en estos moments a Benidorm".

Així mateix, ha apellat a "la responsabilitat, prudència, civisme i solidaritat" de la ciutadania "en el compliment al peu de la lletra" de totes les mesures d'autoprotecció dictades per les autoritats sanitàries, així com les ordenades per les diferents Administracions, inclosa esta restricció que afecta les platges de Llevant, Malament Pas i Ponent i a les cales del Ti Ximo i l'Almadrava.

El tancament total de les platges se suma a les mesures de prevenció adoptades ahir amb relació a la suspensió d'activitats i al tancament d'instal·lacions municipals que van ser comunicades a la ciutadania en un bàndol i que seran efectives fins a un altre avís.

Concretament, ahir es va acordar la suspensió i tancament temporal de la Xarxa de Serveis d'Atenció a la primera infància, Escoles Infantils i SAPI, dels conservatoris de Música i Dansa, TAPIS i Servici d'Atenció Primerenca. En els Centres Socials, Cívics-Veïnals i Socioculturals municipals se suspenen les activitats programades, ordenant-se el tancament d'estos centres. Únicament es mantenen els servicis d'atenció primària bàsica i específica descentralitzats en els seus respectius centres i "exclusivament per als usuaris d'estos servicis".

També es va ordenar el tancament de la xarxa municipal de museus (Boca del Calvari, l'Hort de Colón i Museu Marítim) i de biblioteques. A més, es van suspendre els programes Espai Jove, Jocs Escolars i escoles esportives municipals, procedint-se al tancament al públic de totes les instal·lacions esportives municipals.

Així mateix, atenent el seu caràcter ambulant i a la concentració de persones, el mercat ambulant municipal de Foietes també ha quedat suspés fins a un altre avís. També fins a una altra ordre van ser cancel·lades les visites guiades a les instal·lacions municipals, així com la cessió d'espais municipals a tercers.

D'altra banda es va recomanar l'ajornament dels esdeveniments de caràcter privat associatius, socials, professionals, festers, culturals, esportius, etcètera, i es va pregar a les entitats organitzadores que seguisquen esta recomanació també en els seus recintes.

Totes estes mesures podran ampliar-se, reduir-se o modificar-se en funció de l'evolució de les circumstàncies sanitàries que les motiven.

Tant en el bàndol llançat ahir com en el publicat hui, l'Ajuntament insistix que de cara a "minimitzar situacions de reg" la ciutadania adopte les mesures d'autoprotecció enfront del COVID-19 recollides en www.san.gva.es/coronavirus i que davant qualsevol eventualitat relacionada amb el virus contacten amb el 900 300 555.