L'Ajuntament restaurarà la rosa dels vents de Martínez Alejos i Gambo

Per a reduir la contaminació acústica i l'ambiental, els autobusos no podran tindre encesos més de dos minuts els motors estant parats
0
0
Rosa dels vents en Martínez Alejos.
Rosa dels vents en Martínez Alejos.

Dijous vinent es convocarà als veïns a una reunió amb tècnics municipals per a analitzar l'Ordenança de Mobilitat.

Un dijous més, representants de les associacions de veïns de la ciutat, afavorits pel Consell Veïnal, han pogut reunir-se amb els seus representants a l'Ajuntament per a analitzar la situació dels seus barris, avaluar les actuacions realitzades i donar a conéixer a la corporació municipal noves reivindicacions de cara al futur.

Els regidors de Participació Ciutadana i Mobilitat, Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate, al costat dels vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario, han mantingut una reunió a peu de carrer amb delegats de les associacions del Barri Antic i del Calvari, entre ells, les seues presidentes, Pepa Orozco i Paca Fuster.

Entre els assumptes tractats s'han repassat la problemàtica plantejada en l'anterior reunió del 20 de febrer que afectaven, sobretot, a neteja, sorolls o adorn. En este sentit, Pellicer ha assenyalat que "hi ha molt de camí recorregut i moltes actuacions realitzades" però ha insistit que "continuarem incidint i millorant" en tots estos aspectes.

Durant el matí, l'edil de Participació Ciutadana ha anunciat la renovació "en pocs dies" de la rosa dels vents "emblemàtica" situada en la confluència dels carrers Gambo i Martínez Alejos. Per a l'actuació s'usarà marbre de primera qualitat. Es revitalitzarà així un dels espais més visitats i coneguts de la ciutat.

Per part seua, González de Zárate, ha recordat que la modificació de l'Ordenança de Mobilitat, aprovada pel ple municipal este dilluns passat, donarà resposta, entre altres, a "una de les majors reivindicacions" durant anys del moviment veïnal de Benidorm: el soroll dels motors dels autobusos que afecta sobretot a "dos de les artèries confrontants al centre", com són les avingudes de Russafa i dels Ametlers.

Fins ara, quan un autobús mantenia el motor encés mentre esperava, o realitzava la càrrega o descàrrega de passatgers o equipatges, "el fum dels tubs d'escapament pujava a casa dels veïns" i es generava soroll durant el dia o a deshores. L'única cosa que podia fer la Policia Local, s'ha lamentat González de Zárate, era "demanar als xofers que, per favor, apagaren els motors".

La nova ordenança, ha aclarit el regidor de Mobilitat, una vegada passe el període d'al·legacions i siga aprovada definitivament, proporcionarà "eines a la Policia Local" que podrà sancionar els vehicles que porten "més de dos minuts amb el motor en marxa". Una mesura que evitarà que "el fum dels tubs d'escapament no puge a les cases, no contamine i el soroll no moleste als veïns".

Precisament, per a donar a conéixer la nova Ordenança de Mobilitat, Ana Pellicer ha anunciat que l'Ajuntament convocarà dijous que ve a la ciutadania a una reunió a la qual assistiran els tècnics municipals "perquè siguen ells els qui informen el Consell Veïnal i a cadascuna de les associacions de la ciutat" dels beneficis de la nova normativa, com en el cas de la contaminació acústica i mediambiental de les fuites dels autobusos. El lloc i l'hora s'anunciarà a principis de la setmana vinent.