L'Ajuntament promou tres campanyes de sensibilització durant les Festes Majors Patronals

#NOesNO, Punt Violeta i Coneixement, per a gaudir i transmetre el bon ambient durant les festes
0
0
L'Ajuntament promou tres campanyes de sensibilització durant les Festes Majors Patronals
L'Ajuntament promou tres campanyes de sensibilització durant les Festes Majors Patronals

L'Ajuntament de Benidorm, a través de les regidories de Festes, Igualtat i Benestar Social, posarà en marxa durant les Festes Majors Patronals tres campanyes de sensibilització per a evitar l'assetjament sexista i l'excés en el consum de begudes alcohòliques. Així ho han anunciat este matí davant els mitjans de comunicació els regidors Jesús Carrobles, Ángela Zaragozí i Ángela Llorca.

"El que volem –ha dit Carrobles– és que les nostres festes es coneguen a la ciutat precisament per això, per la festa, pel bon ambient, per la cordialitat que transmetem i que continue sent així". Amb les campanyes es pretén "conscienciar a festers i a qui ens visita" perquè "gaudisquen de les nostres festes i traslladar el que és la nostra ciutat".

#NOesNO i Punt Violeta

Festes i Igualtat llançaran 'No és no', ha apuntat Ángela Zaragozí perquè "volem unes festes sense assetjament". La iniciativa entregarà als penyistes renyoneres amb el lema de campanya i llançarà l'etiqueta #NOesNO perquè els usuaris puguen compartir imatges a través de les seues xarxes socials.

La segona de les campanyes en les quals participarà la Regidoria d'Igualtat serà el 'Punt Violeta' que s'instal·larà en una carpa en la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya dissabte, diumenge, dilluns i dimarts "en horari dels concerts, els dies de major afluència de gent". El 'Punt Violeta' és un espai en el qual se sensibilitza al públic i s'atén, informa i ajuda a víctimes de qualsevol mena d'agressió sexista. Zaragozí ha precisat que en ell hi haurà personal qualificat: treballadors socials, psicòlegs i personal de suport de Creu Roja per a informar, conscienciar i, "Déu vulga que no passe, poder actuar in situ".

Coneixement

La tercera de les campanyes que es posarà en marxa durant les Festes Majors Patronals 2019 és 'Festa amb coneixement'. Iniciativa de la Regidoria de Benestar Social per a la prevenció del risc de consum d'alcohol i altres drogues. "La realitzem des de fa molts anys", ha recordat Ángela Llorca i amb ella volem "animar" a tothom a què s'ho passe bé "però que intenten reduir el consum d'alcohol per a tindre unes festes sanes" i també procurar no beure davant de menors "perquè els menors el que fan és imitar-nos".

Benestar ha editat dos cartells, un amb les imatges guanyadores del concurs del Dia de les Penyes, el 26 d'octubre; i un segon, amb consells sobre com actuar davant una ingesta alcohòlica excessiva i com tractar a la víctima. Totes les penyes i la Comissió de Festes Majors Patronals, rebran cartells d'esta i de les altres dos campanyes perquè puguen situar-los en les seues seus festeres.