L'Ajuntament manté fins a final de juny el programa 'Menjadors a casa'

El 95% dels usuaris del servei dona suport a la seua continuïtat, i el 80% el qualifica de 10
0
0
L'Ajuntament manté fins a final de juny el programa 'Menjadors a casa'
L'Ajuntament manté fins a final de juny el programa 'Menjadors a casa'

Al final del programa s'hauran subministrat més de 84.000 menús entre la població amb beca de menjador exclosa del sistema de Conselleria

L'Ajuntament de Benidorm mantindrà fins a final de juny el programa municipal 'Menjadors a casa', a través del qual s'atén setmanalment la població escolar de la ciutat amb beques de menjador dels tipus B a la F, prop de 1.000 menors. Així ho ha anunciat hui l'alcalde, Toni Pérez, en una roda de premsa telemàtica en la qual ha informat que des del passat 7 d'abril, data de la posada en marxa d'este programa gratuït, s'han entregat un total de 49.600 menús. Al final del programa s'hauran aconseguit els 84.000.

Toni Pérez ha explicat que amb l'Ajuntament va iniciar este programa "amb l'objectiu d'atendre a tot l'alumnat de Benidorm amb beques de menjador que havien quedat fora del pla de 'vals de compra' dissenyat per la Conselleria, mentre durara la suspensió de l'activitat acadèmica presencial per la crisi sanitària de la Covid-19". D'esta manera, s'han entregat lots de menús setmanals equilibrats, compostos per primers i segons plats, lactis, fruita i aigua, i en diversos lliuraments s'han inclòs a més productes donats per empreses que han volgut col·laborar amb este programa i també amb la línia d'ajuda que presta Càritas.

Uns menús, ha aprofundit l'alcalde, "de 5a gamma l'elaboració de la qual, per empresa local, té un procés de producció molt cuidat, amb matèries primeres de 1a qualitat i controls sanitaris i dietètics molt estrictes".

En el seu primer lliurament, el programa va atendre a més de 500 escolars d'Infantil i Primària amb beques de menjador tipus B, C i D. A partir del 2n lliurament, 'Menjadors a casa' es va ampliar també als beneficiaris de les beques tipus E i F fins a aconseguir els a prop 1.000 escolars. L'alcalde ha recordat que a més "s'ha atés els beneficiaris de les beques de tipus A que tenien incidències amb els 'vals de compra' de Conselleria".

L'alcalde ha precisat que "les beques de la Generalitat i el servici de menjador, si s'hagueren prestat, aconseguirien este curs fins a mitjan juny, excloent-hi els dies festius, caps de setmana i les vacances de Setmana Santa per exemple. No obstant això, atesa la situació extraordinària generada per esta crisi sanitària que ho és també social i econòmica hem decidit mantindre el programa fins a final de juny".

El manteniment de 'Menjadors a casa' és "una decisió de suport a les famílies en moments complicats i que adoptem des del total convenciment i, ho fem, a més, després d'escoltar a les famílies i interessar-nos sobre les seues necessitats i també sobre el grau de satisfacció del servici". En este sentit, ha detallat que a través d'un breu qüestionari entregat la setmana passada als beneficiaris del programa i respost per "més de 400 famílies", s'ha constatat que "el 95% de les mateixes és favorable a la continuïtat" de 'Menjadors a casa'.

A més, "el 80% dels usuaris que han respost al qüestionari han qualificat de 10 el grau de satisfacció amb el programa; i el 97,2% han ressaltat que els menús que han rebut setmana a setmana són nutricionalment equilibrats", una percepció que es constata en les fitxes nutricionals de cadascun dels plats triats i elaborats per l'empresa amb la qual s'ha treballat.

Els qüestionaris respostos per les famílies, indiquen a més que "el 93,3% qualifica de 'molt bona' l'atenció prestada pels voluntaris i pràcticament el 100% considera encertats els punts de recollida habilitats per l'Ajuntament de Benidorm".

L'alcalde ha agraït una vegada més la seua col·laboració a les empreses que han aportat aliments a esta iniciativa "donant així mostres de la seua solidaritat i compromís amb la ciutat", així com "al personal municipal i voluntaris de la Xarxa d'Ajuda Col·lectiva que al llarg d'estes ja nou setmanes han estat atenent les famílies i que el continuaran fent fins que finalitze el curs escolar".