L'Ajuntament demanarà al Ministeri la cessió de l'N-332 al seu pas per Benidorm

El Consell de Mobilitat dona suport a esta sol·licitud que afecta un tram de més de 8,5 quilòmetres, que després de la liberalització de l'AP-7 té un caràcter més urbà
0
0
L'Ajuntament demanarà al Ministeri la cessió de l'N-332 al seu pas per Benidorm
L'Ajuntament demanarà al Ministeri la cessió de l'N-332 al seu pas per Benidorm

L'administració local assumiria la gestió i podria actuar per a millorar les connexions amb la ciutat i la resta de la comarca

L'Ajuntament de Benidorm demanarà al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) la cessió del tram de la carretera N-332 al seu pas per la ciutat. La proposta traslladada hui per l'alcalde, Toni Pérez, al Consell Assessor de Mobilitat ha obtingut el suport de l'òrgan consultiu i s'elevarà al ple del pròxim dilluns, 28 de setembre, després de l'acord unànime de la Junta de Portaveus de hui.

Toni Pérez ha explicat que "la recent liberalització de l'AP-7 ha incidit en l'ús i trànsit de l'N-332 variant, per tant, el seu caràcter, que s'assembla ara més al d'una via de connexió urbana que al d'una carretera nacional". Així, tal com recullen els informes tècnics que acompanyen a la proposta, després de la liberalització de l'AP-7 l'N-332 s'ha convertit "en una carretera de circumval·lació local i de connexió comarcal únicament, sent utilitzada pels usuaris de Benidorm-Finestrat i Benidorm-Alfàs del Pí i La Nucia, ja que la resta de trànsit circula ara per la citada autopista."

"Entenem –ha indicat l'alcalde– que aqueix ús més local i comarcal de la variant i el fet de disposar de l'antiga autopista com a itinerari alternatiu gratuït per als trajectes de llarg recorregut justifiquen la nostra petició i, en conseqüència, la cessió a l'Ajuntament de Benidorm del tram del traçat de l'N-332 al seu pas pel terme municipal".

L'alcalde ha detallat que el tram que es vol assumir abasta el traçat comprés entre els punts quilomètrics 144+400 i 152+360, així com l'enllaç de Benidorm de l'AP-7 per Llevant i les seues instal·lacions annexes. En total, una mica més de 8,5 quilòmetres.

Obtindre la titularitat d'este tram de via permetria a l'Ajuntament "assumir la gestió i manteniment d'estos més de 8 quilòmetres. D'esta manera se seria molt més àgil a l'hora d'implantar servicis necessaris, i dur a terme actuacions que permeten millorar les connexions de la ciutat amb la variant i amb la resta de la comarca, afavorint així l'accés als serveis públics actuals i futurs situats en la zona del Salt de l'Aigua – Parc comarcal de Bombers, centres educatius, Palau de Justícia, Invat·tur, futura Comissaria, Palau d'Esports, etcètera– i generant nous enllaços amb la resta de municipis confrontants".

Toni Pérez s'ha mostrat convençut que "el Mitma atendrà esta sol·licitud, àmpliament argumentada i justificada, com ja ha fet este mateix mes amb la petició traslladada en la mateixa línia per l'Ajuntament de l'Alfàs del Pi".

Així mateix, l'alcalde ha recordat que en els últims dos anys l'Ajuntament ha sol·licitat a diverses administracions supramunicipals la cessió de diversos trams de carretera que discorren pel terme municipal que en l'última dècada han consolidat el seu ús urbà. És el cas de la CV-70 de titularitat autonòmica o de la CV-753 de la Diputació d'Alacant. "Fins hui la resposta de les administracions ha sigut dispar, perquè mentre la Generalitat s'ha negat a cedir-nos el tram de la CV-70 al seu pas per la nostra ciutat, la Diputació sí que és favorable al fet que els 1,6 quilòmetres de la carretera 'turística' que enllaça Benidorm amb l'Albir passe a ser de titularitat municipal".