L'Ajuntament de Benidorm i Asmibe presenten els XX Jocs Esportius Adaptats

S'espera la participació de 180 persones amb discapacitat més els seus monitors i acompanyants
0
0
Mari Fernández i Arturo Cabrillo.
Mari Fernández i Arturo Cabrillo.

Dijous que ve, 17 de maig, se celebrarà a Benidorm la vintena edició dels Jocs Esportius Adaptats d'ASMIBE (Associació de Minusvàlids de Benidorm) que tindrà lloc en les pistes d'atletisme de la Ciutat Esportiva Municipal 'Guillermo Amor' a partir de les 10.30 hores del matí.

El regidor d'Esports, Arturo Cabrillo, al costat de la presidenta de l'associació, Mari Fernández, han anunciat la celebració de l'esdeveniment que espera superar la participació de convocatòries anteriors. Cabrillo ha assenyalat que es tracta "d'una jornada lúdica, esportiva i de convivència en la qual intervindran col·legis, centres d'Educació Especial, centres ocupacionals i residències de Benidorm, la seua comarca i tota la província".

Arturo Cabrillo ha confirmat l'assistència de 15 centres: CEIP Miguel Hernández, CEIP Puig Campana, IES Mediterrània, CEE Secanet (la Vila Joiosa), TAPIS Benidorm, CO Doble Amor, AFEM Marina Baixa, CEEM Benidorm, CRIS Benidorm, CO Les Talaies (la Vila Joiosa), APRESDECO (Dénia), CO Colors ASPRODIS (Elda), Fundació Sant Francesc de Borja, Centre Sant Rafael (Alacant), Habitatge tutelat INTEGRAMENT (Benidorm) i ASMIBE.

L'edil també ha assenyalat que les proves consistiran en carreres assistides, velocitat, salt de longitud, llançament de pes, petanca, circuit de psicomotricitat, llançament a porteria, encistellar bàsquet, tenis, minigolf, teranyina, bitlles i jocs d'habilitat. Cabrillo també ha volgut destacar la col•laboració amb organització de 45 alumnes que cursen el grau TAFAD (Tècnic Superior en Animació d'Activitats Físic i Esportives) en el Col·legi Internacional Lope de Vega. Ells vetlaran amb la seua presència la participació dels joves.

Per la seua banda, Mari Fernández ha recordat que "portem ja 20 anys fent esta activitat i cada vegada amb més èxit" i que s'espera la participació "d'unes 180 persones amb discapacitat" més els seus monitors i acompanyants el que pot suposar "que ens reunirem unes 240 persones o igual, més". La presidenta d'Asmibe ha posat l'accent que "es tracta de jocs, no hi ha competició" en la qual tots els xics "seran guanyadors" i que para tots "hi haurà medalla".

A les 12.30 es lliuraran els trofeus i medalles dels XX Jocs Adaptats d'Asmibe i, a continuació, tindrà lloc un menjar de germanor a la qual assistiran tots els participants, monitors i col·laboradors.