L'Ajuntament de Benidorm, en el Dia Mundial de la Infermeria, il·lumina de blau la seua façana

Se suma així al merescut homenatge a tots els sanitaris per la seua lloable labor i entrega
0
0
L'Ajuntament de Benidorm, en el Dia Mundial de la Infermeria, il·lumina de blau la seua façana
L'Ajuntament de Benidorm, en el Dia Mundial de la Infermeria, il·lumina de blau la seua façana

El 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Infermeria amb l'objectiu de rendir un merescut homenatge a tots els infermers i infermeres, que en l'àmbit mundial realitzen esta lloable labor per a tota la humanitat.

Són 20 milions de professionals de la infermeria a tot el món i, amb ells, l'Ajuntament de Benidorm celebra el Dia Internacional de la Infermeria il·luminant de blava la seua seu principal. El blau és el color de la infermeria i d'esta manera Benidorm se suma al reconeixement a la labor que estan desenvolupant les infermeres i infermers d'Espanya i el món en la lluita contra l'actual pandèmia provocada per la Covid-19.

Enguany la commemoració té un significat especial; més especial que mai. 2020 va ser declarat Any Internacional de la Infermera i la Matrona per l'Organització Mundial de la Salut. Una declaració que suposa una gran oportunitat per a visibilitzar l'abnegada labor del col·lectiu de professionals de la infermeria a tot el món i que s'està visibilitzant molt més en el treball i esforç, encara a risc de les seues vides, en la lluita, moltes vegades desigual, contra la Covid-19.

L'Ajuntament de Benidorm, ha destacat l'alcalde Toni Pérez, se suma així "a aqueix sempre tan merescut homenatge que en les circumstàncies actuals té més sentit que mai". "Desgraciadament –va assenyalar l'alcalde– ha hagut de ser una pandèmia de magnituds sense precedent la que més visibilitat ha donat a la labor que realitzen estos professionals de la salut contra l'emergència més gran sanitària que es recorda".

Pérez va afegir que "durant quasi dos mesos, cada vesprada, hem tret el cap a finestres i eixit als balcons a aplaudir al personal sanitari en reconeixement públic per un treball en el qual es deixen l'ànima, la salut i fins i tot la vida encara en les circumstàncies més adverses".

La societat té un especial deute de gratitud en estos moments amb este col·lectiu. Per això durant tot el dia de hui l'Ajuntament de Benidorm lluïx de blau en una acció d'homenatge que serà una cosa històrica i carregat de simbolisme.

El col·lectiu d'infermeria i la Covid-19

El Consell Internacional d'Infermeres assenyala que almenys 90.000 treballadors de la salut han sigut infectats i més de 260 professionals han mort en esta pandèmia fins a maig. Més de 30.000 han resultat infectats a Espanya, 3.200 han requerit hospitalització i 76 han perdut la vida, treballant moltes vegades amb un material improvisat i donant mostra de gran professionalitat i enteresa.

L'Organització Col·legial d'Infermeria (CGE) reivindica una dotació de personal i mitjans perquè les futures onades d'estes i altres epidèmies no s'acarnissen amb els professionals sanitaris com ha ocorregut en este cas, en el qual no s'han pogut evitar contagis massius i morts de professionals de la salut.