L'Ajuntament de Benidorm destina 470.302 euros a la inserció laboral

El Taller d'Ocupació Benidorm VII, en el qual participen 20 persones, combina formació i pràctica
0
0
L'Ajuntament de Benidorm destina 470.302 euros a la inserció laboral
L'Ajuntament de Benidorm destina 470.302 euros a la inserció laboral

La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Benidorm, Ma. Jesús Pinto, ha anunciat l'engegada del Taller d'Ocupació Benidorm VII que permetrà la formació i la preparació per a l'accés al treball de 20 persones, majors de 25 anys, en situació de desocupació en la ciutat.

Per a l'engegada del projecte, l'Ajuntament de Benidorm ha aconseguit una subvenció de 399.660 euros del Fons Social Europeu, a través de Labora (l'antic Servef), de la Direcció general d'Ocupació i Formació de la Generalitat, als quals sumarà 70.642,70 euros del Pressupost municipal. El cost total del Taller d'Ocupació Benidorm VII ascendirà a 470.302,70 euros.

Ma. Jesús Pinto ha assenyalat que esta iniciativa desenvoluparà dos especialitats: 'Operacions auxiliars d'acabats rígids i urbanització' (obra de paleta) i 'Operacions auxiliars de servicis administratius i generals'. "Per a participar —ha subratllat l'edil—els candidats han d'estar prèviament inscrites com a aturades en Labora". Per participar en el projecte "rebran, a més, una remuneració equivalent al Salari Mínim Interprofessional" (SMI). Pinto també ha incidit en l'aspecte instructiu del Benidorm VII lloc que "com a resultat de la formació, els integrants obtindran un certificat de professionalitat que els facilitarà l'accés posterior al món del treball".

La durada del Taller d'Ocupació Benidorm VII serà d'un any. Començarà el 29 de desembre de 2018 i té prevista la seua finalització el 28 del mateix mes de 2019. Els Tallers d'Ocupació tenen com a objectiu incrementar les possibilitats de trobar un treball a les persones que en ells participen donat que, durant tot aqueix temps, es formen i practiquen. Les pràctiques del taller d'obra de paleta consistiran en obres de millora de les instal·lacions municipals del Parc de l'Aigüera i les del de servicis administratius es realitzaran en el Servici d'Atenció i Informació al resident i ciutadà de Benidorm.