La JGL aprova el projecte de renovació del carrer Mallorca, que suposa una inversió pròxima al milió d'euros

La millora de les infraestructures hídriques i la renovació de l'enllumenat comprén un tram de 300 metres entre el carrer Eivissa i l'avinguda del Mediterrani
0
0
La JGL aprova el projecte de renovació del carrer Mallorca, que suposa una inversió pròxima al milió d'euros
La JGL aprova el projecte de renovació del carrer Mallorca, que suposa una inversió pròxima al milió d'euros

La previsió és licitar l'obra al desembre i poder iniciar els treballs al començament de 2021.

La Junta de Govern Local (JGL) va aprovar ahir el projecte de 'Renovació i millora de la infraestructura hídrica al carrer Mallorca', que aconseguix gran part d'esta via i que suposa una inversió pròxima al milió d'euros. El regidor d'Obres, José Ramón González de Zárate, ha informat que este projecte, redactat per la concessionària de l'aigua a petició de l'Ajuntament, comprén un tram de 300 metres lineals del carrer Mallorca, concretament entre el carrer Eivissa i l'avinguda del Mediterrani.

De Zárate ha explicat que "el projecte planteja renovar tots els serveis públics, des de les xarxes d'aigua potable i de pluvials, al clavegueram i l'enllumenat; així com millorar totalment l'escena urbana".

Segons ha indicat, "les infraestructures hidràuliques es troben en mal estat, havent-se detectat pèrdues en la xarxa d'aigua potable i clavegueram". D'aquí ve que siga necessari actuar per a millorar l'eficiència i reduir els costos de manteniment, substituint l'actual conducció d'aigua potable i la creació d'un col·lector d'aigües residuals que connecte amb la nova infraestructura de l'avinguda del Mediterrani. També està prevista la substitució de la xarxa de pluvials, incorporant una nova, així com la instal·lació d'hidrants.

A més, es renovarà tot l'enllumenat amb la instal·lació de lluminàries de led "potents" en tractar-se d'un tram "amb molt de pas de persones"; es va re pavimentar tot el tram per als vianants, que discorre entre Eivissa i Girona, així com la calçada de la zona oberta al trànsit –entre Girona i Mediterrani–. El projecte inclou també "mantindre les palmeres existents i replantar les que falten". De Zárate ha avançat que "estem valorant" l'ús d'"un asfalt imprés de diferents colors i molt cridaner".

L'edil ha assenyalat que la intenció és "poder licitar l'obra en qüestió de dos o tres setmanes, per a poder començar els treballs a principis de 2021", aprofitant així la baixada de l'activitat en esta zona, en la qual "predomina el turisme anglés". "La idea és intentar executar el gruix de l'obra abans que es reòbriguen els hotels, pubs i establiments de la zona, perquè quan arriben turistes estiga finalitzada o molt avançada".

De Zárate ha recordat que fa escasses setmanes també es va aprovar la 'Renovació d'infraestructures d'aigua potable i sanejament en l'avinguda de Roma', que inclou també l'adequació de l'escena urbana, calçada i voreres d'esta via de 320 metres de longitud, situada en la zona alta del barri del Racó de l'Oix, i que es vol executar també en 2021.