Finalitzada la renovació del carrer Esperanto inclosa en el projecte d''Accessibilitat Universal'

S'ha actualitzat tota la xarxa d'aigua i voreres del tram comprés entre Girona i Orts Llorca
0
0
Finalitzada la renovació del carrer Esperanto inclosa en el projecte d''Accessibilitat Universal'
Finalitzada la renovació del carrer Esperanto inclosa en el projecte d''Accessibilitat Universal'
D'ací a poc temps es col·locarà l'enllumenat, s'actuarà en la calçada i es desviarà part de les aigües pluvials de la zona al barranc de l'Aigüera

Ja han finalitzat les obres del projecte de 'Millora de l'accessibilitat universal i de la sostenibilitat' projectades al carrer Esperanto, on l'Ajuntament ha invertit 150.811 euros a renovar la xarxa d'aigua potable, l'enllumenat i les voreres de l'únic tram que quedava pendent d'actualitzar: el comprés entre les Girona i Doctor Pérez Llorca.

El regidor d'Obres, José Ramón González de Zárate, ha recordat que esta actuació en Esperanto centra el Pla de Voreres inclòs en el citat projecte de 'Millora de l'Accessibilitat Universal i de la Sostenibilitat', que en total aconseguix els 2 milions d'euros i que és finançat al 50% per l'Ajuntament i la Diputació Provincial d'Alacant.

De Zárate ha aclarit que "l'obra en voreres i la relativa als servicis estan totalment acabada, i només resta la instal·lació dels nous fanals, que són de tipus led, la qual cosa suposarà un estalvi energètic important".

El regidor ha destacat que "amb esta actuació en les voreres d'este tram d'Esperanto pràcticament completem la renovació de tot l'Eixample de Llevant, que comprén des de la plaça de la Hispanitat fins a l'avinguda d'Europa, ara en execució", generant així itineraris per als vianants "més còmodes i accessibles".

Una vegada renovades les voreres, entre meitat i finals de setembre arribarà el torn de la calçada. Segons ha explicat De Zárate, "dins de l'obra de renovació de l'avinguda del Mediterrani, s'instal·larà una canonada d'enganxament entre els barrancs d'Orts Llorca i l'Aigüera". D'esta forma, part del cabal d'aigües pluvials del primer es derivarà al barranc de l'Aigüera per a evitar inundacions en episodis de pluja.

Mentre dure esta obra hidràulica, el carrer Esperanto es tancarà al trànsit, que es desviarà per la plaça de la Hispanitat.