Una exposició, projeccions i taules de debat i informatives per a celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental

Benestar Social col•labora amb els actes organitzats per AFEM, els centres de dia, CRIS i CEEM, i Integrament
0
0
Una exposició, projeccions i taules de debat i informatives per a celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental
Una exposició, projeccions i taules de debat i informatives per a celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental

Benidorm se suma el pròxim 10 d'octubre a la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental amb diverses activitats, entre elles, una exposició, la projecció de diversos documentals i taules informatives i de debat. Les activitats es desenvolupen des de demà, 3 d'octubre, i fins al pròxim 11 d'octubre; i que han sigut organitzades per l'Associació de familiars de/i malalts mentals de la Marina Baixa (AFEM), el Centre de rehabilitació i integració social (CRIS), el Centre de dia (CD) i el Centre específic per a persones amb malaltia mental (CEEM) de Benidorm —gestionats per Grup 5—, i Integrament —empresa que oferix servicis per a ajudar a millorar la vida d'estes persones i que compta amb diversos habitatges tutelats de salut mental—.

La regidora de Benestar Social, Ángela Llorca, ha indicat que "considerem un encert que enguany AFEM, els centres de dia, CRIS i CEEM, i Integrament hagen sumat les seues forces per a donar major visibilitat i aconseguisca esta celebració". Una celebració, ha afegit, "amb la qual col·laborem i a la qual donem tot el nostre suport, i amb la qual es vol conscienciar i mobilitzar a la població sobre la importància de la prevenció i atenció a la salut mental, al mateix temps que es busca acabar amb els prejudicis cap a les persones que patixen alguna malaltia d'este tipus i lluitar contra l'estigma associat a estes patologies".

Durant la jornada de demà, de 10.00 a 14.00 hores, s'instal·laran taules informatives al carrer Albereda; i el dijous dia 4, a les 18.00 hores en el Saló d'Actes de la Casa del Fester, es presentaran els llibres 'Diario de una enfermedad mental' d'Antonio Ramos Bernar i 'Como tú mismade Susana Astro.

El dilluns, 7 d'octubre, a les 18.00 es projectarà el documental 'Cerca de la salud mental' de l'Associació Amadem de Dénia a la sala de la Fundació Caja Mediterráneo del carrer Albereda. L'endemà, al migdia, s'inaugurarà en l'Espai d'Art de l'Ajuntament l'exposició 'DelirArte' composta pels treballs realitzats pels usuaris del Centre de dia i el CRIS de Benidorm. A la vesprada, a les 16.30 hores en el Saló d'Actes de l'Ajuntament, se celebrarà una taula de debat sobre la 'Participació comunitària i drets humans: un repte per a la salut mental?' en la qual participaran professionals de diferents àrees.

El dijous dia 10, a les 12.30 hores, es procedirà a la lectura del manifest del Dia Mundial de la Salut Mental en la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya; i el divendres 11, d'11.30 a 13.30 hores, es projectarà el documental 'Y si te dijeran que puedes' a la Sala de la Fundació Caja Mediterráneo.