Èxit de públic i brillant interpretació en el concert 'Música per la Igualtat' celebrat ahir

Toni Pérez destaca la música com a vehicle d'integració i assenyala com a pilars efectius d'esta: igualtat, dignitat i respecte
0
0
Èxit de públic i brillant interpretació en el concert 'Música per la Igualtat' celebrat ahir
Èxit de públic i brillant interpretació en el concert 'Música per la Igualtat' celebrat ahir

En el Saló Levante del Centre de Convencions del Meliá Villaitana de Benidorm es va celebrar ahir de vesprada l'acte central del "20é Encontre Comarcal de Dones" vinculat a la commemoració del Dia Internacional de la Dona.

65 dones músiques pertanyents al Conservatori Municipal de Música 'José Pérez Barceló' i a les tres bandes de Benidorm, sota la batuta de la directora d'Orquestra Irene Isabel García Esteban, van interpretar nou peces seleccionades compostes per dones o dedicades a elles que incloïen l'estrena de "Fantasia Espanyola", de Regina Artero. Previ al concert, la directora García Esteban, va dissertar sobre la dona en el món de la música, centrant-se en el pas a la direcció orquestral.

Els regidors d'Igualtat i Cultura de l'Ajuntament de Benidorm, Ángela Zaragozí i Jaime Jesús Pérez, van saludar als presents i van significar tant el moment com la seua integració en la data a commemorar del Dia de la Dona. Entre el nombrós públic, principalment femení, es trobaven les regidores d'igualtat i dona dels Ajuntaments de la comarca, una nodrida representació de la corporació municipal de Benidorm, alcaldes dels municipis de Callosa d'En Sarrià i la Vila Joiosa, i l'alcalde de Benidorm, qui va felicitar la iniciativa musical, que va qualificar de "meravellosa", assenyalant que "Benidorm, amb orgull, acull este concert que aposta per la igualtat i la cultura com a vehicle d'integració", destacant "la transversalitat de la música com a magnífic vehicle per a la inclusió".

Toni Pérez va fer especial èmfasi en l'orquestra de dones i la seua directora: "només tres assajos han bastat per a conjunyir-se i oferir esta mostra de música per a dones, interpretada per dones, que conquista a tots". Va destacar l'esforç de les instrumentistes, la unió aconseguida entre les tres societats musicals de Benidorm i el conservatori 'José Pérez Barceló', així com de les músiques voluntàries, prestigioses solistes, que s'han sumat al concert, i va animar "que la música continue sent vehicle d'integració" emparant-se en les premisses d'igualtat, dignitat i respecte que aporta.

Programació amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Dilluns, 9 de març. 20.00 h. Conferència 'Las mujeres y el Quijote' amb Manuel Palazón. Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm.

Dimarts, 10 de març. 20.00 h. Teatre: 'El genio del boticario'. Grup Catarsis. Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm.

Dimecres, 11 de març. 18.00 h. Festival d'Ames de casa de Benidorm. Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm.

Dimarts, 17 de març. 19.30 h. Presentació del llibre 'Diversas mujeres diversas. Resilencia, apoderamiento i olvido' de Carmen Calvo Novell. Centre Municipal 'El Torrejó'.

Dimecres, 18 de març. 19.00 h. Projecció del documental 'Serás hombre' i col·loqui posterior amb la seua directora. Isabel de Ocampo, guanyadora d'un Goya. Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm.