Espai Públic inicia les obres de millora de l'accessibilitat en l'avinguda Català Chana

Es renoven i amplien les voreres i l'enllumenat en la principal via d'accés al Parc Natural de la Serra Gelada, La Creu, les cales i la Torre dels Caletes
0
0
Espai Públic inicia les obres de millora de l'accessibilitat en l'avinguda Català Chana
Espai Públic inicia les obres de millora de l'accessibilitat en l'avinguda Català Chana

També es millora l'asfalt del carrer Pequín, on es genera aparcament i un punt de control d'accessos fins a la Creu

L'Ajuntament de Benidorm ha iniciat ja les obres per a millorar l'accessibilitat per als vianants de l'avinguda Alcalde Manuel Catalán Chana "amb la renovació i ampliació de les voreres d'esta via, principal accés al Parc Natural de Serra *Gelada i dos enclavaments tan emblemàtics com La Creu, les cales del Tu Ximo i l'Almadrava i la Torre de les Caletes", tal com ha indicat hui alcalde, Toni Pérez. Esta obra està inclosa dins del projecte de 'Millora de la seguretat viària i accessibilitat 2020' amb el qual en els pròxims dos mesos s'executaran més 25 actuacions en tota la ciutat, diverses d'elles en el Racó de l'Oix.

Toni Pérez, que ha visitat la zona al costat de l'edil d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, ha detallat que esta actuació afecta el tram comprés des de l'encreuament del carrer Bonn fins a Punta Llisera. "Parlem de prop de 400 metres de voreres que passaran de tindre una amplària d'1,30 metres a 1,95; guanyant així en confort, en seguretat i, sobretot, en accessibilitat, ja que ens adeqüem als últims estàndards en este àmbit".

A causa d'estes obres, durant aproximadament les dos pròximes setmanes s'haurà de reordenar el trànsit rodat, de tal forma que mentre duren els treballs l'avinguda Alcalde Manuel Catalán Chana quedarà de sentit únic de pujada. Els guals, per tant, hauran d'eixir pel carrer Serra Dorada. "Una vegada finalitze l'obra –ha aclarit l'alcalde–, l'avinguda recuperarà el doble sentit de circulació".

L'alcalde ha especificat que "a més de treballar en les voreres, també renovarem l'enllumenat, la qual cosa ens permetrà millorar la il·luminació d'esta avinguda d'important trànsit per als vianants, utilitzada diàriament per moltíssimes persones que opten per practicar esport o passejar per l'entorn de la Serra Gelada i acostar-se fins a la Torre de les Caletes o La Creu".

Justament al carrer de pujada a la Creu es localitza una altra de les actuacions del projecte de 'Millora de la seguretat viària i accessibilitat 2020'. Concretament, es renovarà l'asfalt del carrer Pequín, en el traçat del qual se senyalitzaran tres rotondes. També es generarà una nova zona d'aparcament en este carrer, just abans del punt del control d'accés que limitarà el pas de vehicles fins a la Creu.

A este respecte, l'alcalde ha recordat que la Creu de Serra Gelada és "un dels enclavaments que hem inclòs dins de la Zona de Baixes Emissions, amb la qual volem reduir la intensitat del trànsit i la presència de vehicles contaminants a Benidorm". Toni Pérez ha apuntat que "en l'accés a la Creu, igual que en la resta de punts inclosos en la Zona de Baixa Emissions, la prioritat és per als vianants, mentre que la limitació de velocitat serà de 10 quilòmetres per hora".

Està previst que els treballs en l'avinguda Alcalde Manuel Catalán Chana finalitzen en un termini aproximat de dos setmanes. Així mateix, les obres del carrer Pequín s'iniciaran al llarg d'este mes.