Escolars de Benidorm reclamen a l'alcalde més carrers per als vianants i més trams de carril-bici

0
0
Escolars de Benidorm reclamen a l'alcalde més carrers per als vianants i més trams de carril-bici
Escolars de Benidorm reclamen a l'alcalde més carrers per als vianants i més trams de carril-bici

La ciutat celebra el dia de l'Educació i Seguretat viària amb activitats en el Parc Infantil de Trànsit

El curs passat uns 2.400 alumnes de Benidorm van visitar estes instal·lacions

Escolars de 6é de Primària dels col·legis públics Gabriel Miró i Mestre Gaspar López han reclamat este dilluns a l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, més carrers per als vianants i més trams de carril-bici en la ciutat. Pérez ha participat al costat d'estos estudiants en les activitats que l'Ajuntament ha programat en el Parc Infantil de Trànsit dins de la Setmana Europea de la Mobilitat en el dia dedicat a l'Educació i la Seguretat viària.

Després de realitzar a peu una ruta segura des dels seus centres escolars fins al Parc Infantil, els alumnes han exposat a l'alcalde com veuen els seus barris i l'entorn dels seus col·legis, i la seua opinió i necessitats respecte a les qüestions que afecten la mobilitat. A més de demanar més trams de carril-bici i vies per als vianants, els escolars consideren necessari que s'incremente el nombre de passos de vianants, que es reduïsca el volum de cotxes en els carrers de Benidorm, i que els vehicles circulen a menor velocitat.

L'alcalde ha explicat als estudiants algunes de les mesures que s'han pres per a millorar la seguretat viària, i per a donar més espai en els carrers a vianants i ciclistes. Així mateix, ha respost a les preguntes i suggeriments que li han plantejat els escolars.

Després de la seua xarrada amb l'alcalde, els estudiants han recorregut amb bicicleta els circuits del Parc Infantil de Tràfic atenent els senyals viaris que han aprés del seu pas per estes instal·lacions. Unes instal·lacions que l'anterior curs escolar 2015/2016 van visitar uns 2.400 alumnes de Benidorm, així com estudiants arribats d'altres localitats de la comarca, i integrants de col·lectius o associacions.

També en el Parc Infantil de Trànsit, i dins de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat, s'ha desenvolupat una taula de treball titulada 'Mobilitat Segura i Sostenible'. En esta taula han participat Maribel Mozo, del Parc Infantil de Trànsit; tècnics municipals de Sanitat i Mobilitat; membres de la Policia Local; el director del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), Jesús Alba Torres; Vicente Mateu, de la consultora Guia; i representants d'entitats ciclistes i comerciants del sector de la bicicleta.

La Setmana Europea de la Mobilitat continua este dimarts amb el Dia de la Mobilitat Sostenible i Vies Verdes, en el qual es posarà en servici el sender ciclista entre Benidorm i l'Alfàs del Pi.